L’endemà de la diada de Sant Jordi va tenir lloc a la sala de conferències de Palau-saverdera la presentació del llibre Què té Palau que enamora?, que aplega més de 50 textos de 25 autors, locals i forans, de diverses èpoques. Després d’una introducció visual als indrets que han inspirat el contingut de poemes i fragments de prosa verderenca, mitja dotzena de veus varen llegir algunes composicions davant d’una audiència particularment sensible i emocionada.

Va obrir l’acte l’alcaldessa Isabel Maria Cortada que, en reconeixement als autors de ploma consagrada ja absents, va llegir un dels quatre poemes que Montserrat Vayreda va dedicar al poble. Tot seguit varen prendre el torn recitatiu Josep Alsina, Marta Buscató, Joan Padrosa, Anna Roca, tancant l’acte Dolors Padrosa, autora del poema que dona títol al llibre.

Josep Pla va manifestar en dues ocasions (Notes del Capvesprol), que si hagués tingut renda hauria vingut a viure a Pau o a Palau, meravellat de la contemplació paisatgística que ofereixen aquests dos pobles. El testimoni de Què té Palau que enamora? sembla donar la raó al savi de Llofriu.