La banda catalana Els Pets ha publicat aquest divendres el disc 1963, el tretzè de la seva carrera així com el "més adult, honest i rabiosament pop", amb el qual fan un cant a la vida i reivindiquen el pas del temps.

A través de dotze temes nous, la banda fa "una clara aposta sonora per l'optimisme adult, les cançons curtes i directes", amb tons irònics i detalls plens de sensibilitat, informa la promotora en un comunicat.

Les cançons estan inspirades en els clàssics de la 'new wave' britànica alhora que presenten una "clara voluntat trencadora i contemporània", i la portada de '1963', obra del dissenyador Gerard Joan, està inspirada en el pop-art i el moviment mod dels anys 60.

La banda, formada per Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Càceres, va celebrar el seu 25è aniversari a principis de mes coincidint amb el primer i únic avançament de l'àlbum, la cançó 'Ulls com piscines'.

Amb motiu del disc, van anunciar les primeres dates de la seva nova gira, que els portarà pels escenaris del Festival Strenes de Girona el 30 d'abril i del Teatre Principal de Mallorca l'1 de maig --aquests dos amb entrades exhaurides--, a més de al Teatre Atrium de Viladecans (Barcelona) el 14 de maig i al Teatre Fortuny de Reus (Tarragona) el dia 20 del mateix mes.