Més de cent vint persones van participar recentment a la primera edició del Festivaldòria de Vilafant on es va presentar l'adaptació teatral de la llegenda fantàstica Símbia de l'escriptora local Esther Palomeras. L'espectacle, que va representar la companyia Solucions Escèniques, tenia un fort caràcter aventurer i estava destinat a totes les edats. La proposta s'havia d'haver dut a terme coincidint amb la festa major de Vilafant però que la pluja va fer posposar-la.

Una de les singularitats de la representació és que aquesta era mòbil. Així, s'estenia pels camins del riu Manol i acabava entre el Castell i l'església de Palol. Durant l’actuació, l’obra va comptar amb la interpretació dels joves que havien dut a terme el taller de teatre estiuenc de Vilafant, a càrrec de la mateixa companyia. En acabat el recorregut, amb el veredicte d’un jurat, Solucions Escèniques va fer entrega del premi a les dues millors llegendes d’enguany. La guanyadora absoluta és Mireia Costa Capallera, amb La llegenda de baldoinia i el premi és ser representada l'any vinent. La guanyadora de la categoria +16 és Alicia Herrera amb La llegenda del Manol i el guardó és publicar-la a la revista Veïns de Vilafant.

Els responsables del Festival van rebre la col·laboració de l’Espai Jove, els Amics de Manol i Palol i l’Ajuntament. També van participar Revolució Jove de Vilafant que van muntar una barra de refrescos que va amenitzar la tarda. El festival va finalitzar amb el concert acústic de la Marina Prat quan ja queia el capvespre. La companyia espera poder celebrar la segona edició del Festivaldòria en el marc de la festa major de Vilafant de l’any vinent. "Aquest cop sí, sense mesures sanitàries i amb una programació més àmplia", avancen.

Un moment de la representació CLÀUDIA COBOS/ÈLIA COBOS