28 de abril de 2021
28.04.2021
L'Empordà
Llers

Llers torna a fer una Fira Bruixa confinada

El 8 i 9 de maig es faran xerrades en directe per Instagram

28.04.2021 | 17:42
Tothom podrà participar a la Fira Bruixa des de casa ben còmodament

La Fira Fes-te Bruixa torna a Llers el cap de setmana del 8 i 9 de maig en mode #FiraBruixaConfinada21. Per segon any, es fa una crida a veïns i veïnes del poble perquè pengin als balcons i a les finestres escombres i bruixes, i tant dissabte com diumenge es faran algunes xerrades i un ritual de tancament de fira que es podran seguir en directe per Instagram.

"Malgrat que s'hagi de fer d'aquesta manera volem mantenir l'esperit de la fira i que es vegi que hi som, i que tenim ganes de continuar –explica Anna Admetlla, una de les organitzadores–. Seran dos anys d'aturada, però confiem que l'any vinent sí que hagi tornat la normalitat i hi serem per celebrar els 10 anys. Una celebració que ja teníem preparada i havíem d'haver fet l'any passat".

L'edició del 2020 es va reconvertir en Fira Bruixa Confinada, perquè va coincidir en ple confinament domiciliari per la pandèmia de la Covid-19, i aquest any s'ha optat per mantenir la prudència. "Tenim ganes de celebració i, si tot va bé, l'any que ve la farem grossa", hi afegeix Nuri Llinares.

Així, de nou tothom podrà participar a la Fira Bruixa des de casa ben còmodament. Es proposa a tothom que engalanin finestres i balcons i que se'n pengin fotos a les xarxes socials per compartir-les. Aquest any les etiquetes són: #SocBruixa i #FiraBruixaConfinada21. També s'hi poden afegir #Llers i @FiraBruixaLlers. Qui ho tingui llest pot començar a penjar-ho el dijous 6 de maig i tot plegat es tancarà el diumenge 9. La Fira Bruixa les recollirà totes als seus perfils d'Instagram, Twitter i Facebook.

"L'any passat va anar molt bé i la gent hi va participar molt i amb creacions molt originals", recorden Admetlla i Llinares. Confien repetir la bona experiència.

També van funcionar molt bé les activitats que es van fer per Instagram Live. Aquest cop s'obriran dissabte a la tarda amb una xerrada de Núria Bosch titulada 'Com tenir un son reparador'; el mateix dissabte, Núria Paraire conduirà 'Viatge a través d'una meditació', i diumenge a la tarda, Maria del Mar Tort farà una altra xerrada sobre 'La intuïció i com potenciar-la'. El cap de setmana es tancarà de la mà d'Imma del Destí amb 'Taller d'espelmes, amb ritual al final'.

"Som conscients que no hi ha res com el directe i ser a la plaça del Ramal, però encara ens hem de cuidar i les xarxes socials ens permeten arribar a molta gent", comenten les organitzadores. I hi afegeixen que "aquest model farà que se segueixi tenint en compte que el segon cap de setmana de maig és la Fira Fes-te Bruixa de Llers". La fira compta un any més amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Amb la mirada i les ganes posades en el 2022, Llinares i Admetlla recorden que es recuperarà la programació amb música, teatre i tot tipus d'espectacles que ja s'havia previst fa un any per al desè aniversari. "Serà encara més especial, perquè ho esperem amb moltes ganes", conclouen.

Llers, poble de bruixes

La tradició diu que Llers és pobles de bruixes i Carles Fages de Climent (Figueres, 1902-1968) va publicar l'any 1924 el llibre de poemes 'Les bruixes de Llers', il·lustrat per un jove Salvador Dalí. Els poemes van engrandir les mil i una llegendes que circulaven sobre els aplecs sabàtics amb rituals tenebrosos i disbauxes embogides protagonitzats per les bruixes a Les Garrigues, la zona pedregosa i màgica entre Llers i Avinyonet de Puigventós.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook