L'Alfolí de la Sal estrena aquest cap de setmana una exposició dedicada a l'artista Anton Casamor, en què es combinen les seves escultures i pintures amb poemes de Carles Duarte i fotografies de Yurian Quintanas vinculades a les peces que es poden veure a la mostra.

L'exposició "Anton Casamor, una altra mirada" és una aproximació a les creacions d'un autor "que es va connectar amb la tradició grecoromana i que va viure l'esperit del noucentisme", remarca Ricard Planas, curador de l'exposició, el qual explica: "Hem volgut donar una segona lectura a les obres de Casamor afegint l'òptica de dos creadors contemporanis: Yurian Quintanas, que busca els clarobscurs d'estil renaixentista a través de la fotografia, i la poesia d'un home que interpel·la l'ànima fugissera de la mirada, Carles Duarte. El resultat és aquesta mostra que vincula passat i present i que trobarem a diferents espais de l'Alfolí".

L'exposició és organitzada per l'Ajuntament de l'Escala i la Fundació Casamor, amb la col·laboració de la Fundació Coromina. Es podrà veure a l'Alfolí de la Sal fins el 20 de juny.

L’escultor Anton Casamor (1907 - 1979) nascut a Navata, on també va residir i treballar les arts durant la major part de la seva vida, fou un artista que va seguir els cànons noucentistes, amb un esperit clàssic i mediterrani, que encaixa perfectament en aquest espai de l’Alfolí de la Sal, Museu de l’Escala. I encaixa no només a les sales habituals d’exposició de la planta baixa de l’Alfolí, sinó que trobareu escultures al pati i als accessos de les sales del museu, completant així un recorregut propi pels diferents espais de l’Alfolí.

"Amb aquesta exposició l’Alfolí de la Sal, una vegada més, es posa al nivell de les principals institucions museístiques del país, presentant de manera acurada i posant en valor un dels principals escultors catalans del segle XX, que té obres al Museu Nacional d’Art de Catalunya, al Museu de l’Empordà i força obra religiosa a diferents esglésies d’arreu, entre elles la Catedral de Girona", remarca l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.