06 de octubre de 2020
06.10.2020
L'Empordà
Figueres

Figueres Es Mou engega motors amb molt bona acollida per part del públic

El gruix de la programació del Festival de dansa es desplega entre aquest divendres i diumenge

05.10.2020 | 19:11
Un dels espectacles del cap de setmana passat

Justament una hora després d'iniciar-se els primers muntatges del Festival Figueres Es Mou, a la plaça Josep Pla aquest diumenge passat, la pluja va fer acte de presència obligant a aturar l'exhibició d'alguns dels artistes convidats. Malgrat tot, els assistents van quedar-se amb aquell bon regust, potser també amb les ganes de seguir absorbint les creacions d'uns artistes de gran qualitat com van ser el Colectivo Glovo i Joan Català. El gruix del festival, però, es desplegarà aquest cap de setmana a diferents espais de la ciutat.

Les bones sensacions que dona el Festival, organitzat per Agitart, és veure com molts dels espectacles ja tenen els aforaments plens tot i que encara es pot apuntar més gent a la llista d'espera per si hi ha baixes. És cert que aquests són més reduïts, a causa de la pandèmia, però també és un bon símptoma que la dansa està agafant força a Figueres. «El programa mostra els nostres valors», reconeixia el director Roger Fernández.

La primera de les propostes d'aquesta setmana arriba divendres, a dos quarts de vuit del vespre, amb Una conferència ballada amb Toni Jodar als Caputxins. L'artista parlarà de la història recent i les tendències actuals. El mateix dia, a La Cate, cineclub Diòptria projectarà Solo nos queda bailar de Levan Akin.

Dissabte els espectacles s'obriran amb Azucena Momo i Dones ballen dones, al Museu de l'Empordà. La proposta es fa coincidint amb l'exposició Pintar, crear, viure i busca que el públic passi a formar part de l'espai com a objecte. Les següents propostes seran ja a la plaça Josep Pla on actuaran, a partir de dos quarts de vuit de la tarda, Magí Serra i AnnaMaria Klajnscek; La Sala i Antes Collado. Més tard, a les deu del vespre, l'acció es traslladarà a l'església Sant Pere on Mumusic Circus oferirà Flou Papagayo.


Un muntatge participatiu
El Festival culminarà diumenge amb un dels projectes que més entusiasmen els promotors: La Bugada, una proposta participativa de La Buena Compañía on s'han sumat moltes dones de la ciutat. Es farà a les 12 del migdia al Parc de les Aigües. A partir de les sis de la tarda, la dansa viatja fins a l'institut Ramon Muntaner on es veurà Brodas Bros & Kukai Dantza; la Cia In-Motus i Verdo Cendoya amb La partida on futbol i dansa s'entrellaçaran. Diumenge també actuarà Oso + Mujika, que dissabte no ho va fer per

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook