Òmnium Catalunya Nord va fer entrega ahir a la tarda dels Premis Literaris de la XXXI Nit de Sant Jordi de la Catalunya Nord. L'acte, posposat des d'abril per la Covid-19, es va fer a la Casa de la Catalanitat de Perpinyà i el va presidir el director de la Casa de la Generalitat, Josep Puigbert.

Entre els guardonats, l'altempordanesa Glòria Bassols va obtenir el Premi Francesc Català de Poesia, dotat amb mil euros per Òmnium Cultural, pel seu poemari Acords de Terra.

El premi Ramon Juncosa de Divulgació i Periodisme Transfrontereres, que reconeix articles o treballs publicats de ràdio, televisió o premsa digital i dotat amb 1.200 euros per la Casa de la Generalitat de Perpinyà, va ser per en Joan A. Argerich pel seu treball Canigó, muntanya sagrada dels catalans.

Premi "Catalunya Nord", dotat per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), per un estudi, treball o documents per a l’ensenyament del català a qualsevol nivell per al coneixement de Catalunya Nord, va ser per en Josep Marqués Messeguer per Jordi Pere Cerdà o l'ànima literària de Cerdanya, el pensament poètic i Compromís amb la paraula.

El Premi Pere Verdaguer de narració o contes per infants, dotat per Òmnium Cultural Catalunya Nord, destinat a premiar una narració o un conte per a nens de 6 a 12 anys, va ser per en Frederic Trias, per El tió d'en Galdric.

El premi per a empreses atorgat per Union pour les Entreprises 66 (UPE66) l’ha guanyat Hubert Fisselier de l’empresa Hollybot, especialista en programes d’ordinador