Esquitxos d'art Esquitxos d'artés el títol de l'exposició de l'artista barcelonina Montse Palet que es pot visitar a la sala El Gavià de l'Escala fins al dia 27 de setembre. «El títol descriu una de les meves aficions. A part d'escriure prosa i poesia i fer lletres de cançons que canto amb la guitarra, la meva gran passió és la pintura». Palet, que es confessa autodidacta, ha pres part en alguns cursos d'estiu amb pintors destacats, com Lluís Roura i el traspassat Ramon Pujolboira.

Després de deixar la seva etapa laboral com a professora d'alemany, ara Palet es dedica plenament als seus hobbies: «M'ha fet molta il·lusió poder exposar gràcies a l'Ajuntament de l'Escala a qui agraeixo enormement la seva generositat».

La seva obra inclou en total 36 teles, llenços amb tècnica acrílica que aborden diferent temàtiques: «Descric pictòricament pobles i racons de l'Empordà en aquesta exposició». Anteriorment ha participat en altres mostres col·lectives al Col·legi de metges de Barcelona, també a l'Atelier i al Mercat Galvany entre altres espais. Però, assegura que «era el somni de la meva vida poder exposar individualment a l'Escala i el lloc de l'exposició, la sala del Gavià, és impressionant pel que fa a la seva ubicació. Les vistes són formidables sobre la badia de Roses, i és molt a prop del jaciment d'Empúries on van desembarcar els grecs a la nostra península fa més de 2000 anys». A més aquest edifici que ara alberga l'escola d'arts plàstiques, «havia sigut propietat de Joaquim Folch i Torres important crític d'art, museòleg i també historiador», recorda Palet. L'any 1985 va passar a mans de l'Ajuntament de l'Escala i aquest estiu l'edifici acull exposició d'artistes novells per aconseguir donar un impuls a la seva obra.

Per acabar, Montse Palet indica que «eminentment em dedico al paisatge i soc una enamorada de l'impressionisme. Els meus pintors preferits són: Claude Monet, Pissarro, Renoir, Derrain i també Kandinsky, Kokoschka, Klimt o com a mi m'agrada anomenar-los: les tres K» conclou l'artista.