La Fundació "la Caixa" ha llançat per primera vegada una activitat participativa digital al so del tema Viva la Vida, de Coldplay, i ha aconseguit una xifra rècord de participació, amb més de 640 persones de diferents edats i del conjunt de la geografia espanyola, així com alguns participants de l'àmbit internacional.

Després de llançar la convocatòria del projecte #JoCanto entre el 4 i el 13 de maig, un total de 645 persones d'edats compreses entre els 14 i els 82 anys s'han animat a participar en aquesta experiència coral, el resultat final de la qual sortirà a la llum aquest dijous a les 19 hores amb una estrena via Facebook Live. El llançament del vídeo, que inclou centenars de gravacions, la majoria a càrrec de persones d'entre 40 i 60 anys, arriba en plena desescalada després del confinament.

El projecte ha suposat el trasllat per primera vegada a l'àmbit digital de l'activitat musical participativa de la Fundació "la Caixa", que té una llarga tradició de més de 25 anys i que continuarà aprofundint en aquesta línia de treball en un futur sense substituir, però, els concerts presencials. El repte principal de la iniciativa ha estat unificar el conjunt de veus i moviments dels més de 640 participants per tal d'aconseguir que sonin com un cor i configurin una estètica coherent i dinàmica.

Això ha estat possible gràcies al minuciós treball del productor musical Oriol Padrós, i també fruit d'una realització atractiva i dinàmica del creador audiovisual Merlí Borrell, després de quatre setmanes d'intens treball per dur a terme aquesta proposta. Daniel Anglès signa la direcció d'aquest projecte, mentre que Gerard Ibáñez ha estat l'encarregat de la direcció musical. Tots dos, juntament amb Oriol Padrós i Merlí Borrell, participen en el Facebook Live que convocarà a tots les participants de la iniciativa, els quals han seguit individualment des de casa seva les detallades instruccions per a la gravació de la veu i de la imatge.

La majoria de participants amateurs procedeixen de Catalunya, amb 240 del total, i de Madrid, amb 152, seguits dels originaris d'Andalusia, amb 66, i la Comunitat Valenciana, amb 50. En menor mesura, també s'hi han sumat persones de l'Aragó, Astúries, les Balears, les Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, Múrcia, Navarra i el País Basc. A més, alguns participants ho han fet des d'Alemanya, el Brasil, el Canadà, els Països Baixos i França.

Amb aquesta iniciativa, la Fundació "la Caixa" vol llançar una missatge de solidaritat i optimisme en plena desescalada després del confinament, i animar la societat a superar aquesta nova etapa amb un cant a la vida a través de la música