05 de febrer de 2020
05.02.2020
Peralada

El Campus Peralada opta als Premis Fedora en la categoria d'educació

És un dels projectes candidats a poder optar al Fedora Education Prize 2020, dotat amb 50.000 € per invertir en la propera edició

05.02.2020 | 10:52
Un moment del Campus Peralada amb el Ballet du Capitole.

El passat 3 de febrer, la plataforma europea en suport de la innovació en l'òpera i el ballet, Fedora, va donar a conèixer la llista dels Premis Fedora 2020. Una llista en què el projecte educatiu del Festival Castell de Peralada, el Campus Peralada, és un dels setze projectes seleccionats en la categoria Fedora Education Prize. Un cop revelats els projectes que opten a convertir-se en finalistes dels Fedora Prizes 2020, s'ha obert la fase de votacions a la mateixa plataforma. Durant quatre setmanes, el públic en general pot votar en línia pels seus projectes preferits d'òpera, ballet, educació o digitals.

Fedora ha establert quatre premis: el Premi Fedora a l'Òpera (150.000 €), el Premi Fedora - VAN CLEEF & ARPELS de Ballet (100.000 €), el Premi Fedora d'Educació (50.000 €) i el Premi Fedora  Digital (50.000 €).

Els projectes seleccionats s'han anunciat a www.fedora-platform.com/competition/shortlist. Es pot seguir el concurs de premis i votar els projectes des del mateix web o bé als canals oficials de Fedora  a Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn fins al 28 de febrer. El Campus Peralada, organitzat pel Festival Castell de Peralada, opta al Premi Fedora  d'Educació, que s'atorga a projectes innovadors que fomenten la participació de públics nous i més amplis i que promoguin la integració social entre els participants.

Els Fedora Prizes es concedeixen a artistes prometedors i equips d'institucions culturals coproductores que col·laboren en la creació de noves produccions d'òpera o ballet per arribar a públics més amplis, així com a projectes educatius i digitals en aquests camps. En aquest sentit, la finalitat del Campus Peralada és obrir les portes del Festival Castell de Peralada a estudiants de proximitat, del món de les arts escèniques, la música i la dansa, proporcionant accés a continguts d'interès per a futurs talents d'aquestes disciplines, així es contribueix a la seva formació i es facilita el contacte amb professionals de manera totalment gratuïta. El Campus Peralada dedica especial atenció als centres educatius, grups organitzats i escoles de música i dansa reconegudes per les administracions públiques.

El proper 1 d'abril s'anunciaran els nominats, que han estat seleccionats per un jurat expert. A més, durant la fase de votació, els projectes que hagin rebut el nombre més gran de vots en cada categoria passaran a ser els candidats públics i participaran en la competició per a la fase de candidats. Tots els nominats tindran l'oportunitat de fer campanyes de crowdfunding aquesta primavera a la mateixa plataforma Fedora per tal de recaptar fons addicionals per dur a terme els seus projectes. Els guanyadors de cada una de les categories es donaran a conèixer el proper mes de juny.

SOBRE FEDORA

Plataforma europea en suport a la innovació en els camps de l'òpera i la dansa, creada per garantir el futur d'aquestes dues disciplines i donar suport a la propera generació d'artistes. En temps de finançaments públics minvants, Fedora  ha creat sota la presidència de Jérôme-François Zieseniss tres premis que s'atorguen a equips prometedors que col·laboren en la creació de noves coproduccions d'òpera i ballet, i amb la implicació i l'educació de públic nou i jove. El Cercle Europeu de Filantrops d'Òpera i Ballet pretén donar suport a la renovació de l'òpera i el ballet. Com a col·laboració establerta amb filantrops de tot Europa, Fedora  vol aplegar amants de l'òpera i el ballet, que comparteixen la mateixa visió d'excel·lència. Els Premis Fedora són possibles gràcies al suport del Grup Generali, Van Cleef & Arpels, Kearney i una fundació privada.

SOBRE EL CAMPUS PERALADA

El Campus Peralada forma part de la RSC del Festival Castell de Peralada, organitzat per la Fundació Castell de Peralada. Des del 2016, uns 1.500 estudiants ja han tingut l'oportunitat de viure el Festival de Peralada. Les propostes, formulades i organitzades d'acord amb l'edat i característiques de les diferents categories de participants, s'inspiren en la idea d'esforços compartits per exposar als futurs talents de la zona un patrimoni artístic que ha de formar part de la identitat cultural de tots nosaltres. L'objectiu del Festival amb aquesta activitat és el de respondre a la necessitat de promoure polítiques d'acostament actiu a la música i a la dansa intentant cobrir el buit d'aquesta activitat poc habitual, sobretot a la zona d'implantació del Festival de Peralada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook