Una cinquantena de persones van assistir ahir divendres a la sala d'exposicions de Ca l'Anita de Roses per participar a la nova activitat del cicle expositiu Empordoneses.

D'una banda es va celebrar la taula rodona “Quin és el sentit i la funció de l'Art a inicis del segle XXI” que va comptar amb la participació de Josep Maria Bernils, Conseller de Cultura Comarcal de l'Alt Empordà; Eduard Bech, director del Museu de l'Empordà; Enric Tubert, historiador de l'art, i Toni Martínez, Tècnic de Cultura de Roses; i en que es va debatre sobre temes com el quin és el Paper de l'Art en el moment històric actual; qui és el client "natural" dels artistes en aquest inici de segle; quin el Paper de les institucions en la protecció i difusió de l'art, o quines fórmules de gestió empresarial haurien de regir el mercat de l'art i quin haurà de ser el paper dels artistes en aquest model.

D'altra banda, es va presentar una edició limitada del catàleg d'Empordoneses 2019 que recull els treballs de l'exposició col·lectiva i multi-disciplinària La Comunitat que a l'estiu es va presentar a la Casa Empordà de Figueres i actualment es pot visitar a la sala d'exposicions de Ca l'Anita de Roses. I també les fotografies que conformen la instal·lació homònima que ha presidit aquestes dues mostres col·lectives.

La benvinguda als assistents per part del consistori la va donar Joan Plana Sagué, primer Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Roses.