Emilio Pérez Belda, el fill d'Emilio Pérez Piñero, l'arquitecte que va projectar la cúpula geodèsica al Teatre Museu Dalí de Figueres, ha pronunciat aquest divendres, 15 de novembre, una conferència magistral al recinte dalinià. El professor Fede Luque ha impulsat una programació d'actes per retre tribut a Pérez Piñero, i amb la xerrada del seu fill s'ha tancat l'homenatge.

Entre les dades que ha facilitat el ponent, destaca que l'arquitecte va pressupostar l'obra en dos milions de pessetes del moment, és a dir, 12.000 euros, i que la seva feina estava valorada en 10.000 pessetes, que equivalen a 60 euros.

Els Amics del Museu Dalí han enregistrat la xerrada per compartir-la en el seu blog en breu, per tal que tothom pugui descobrir els detalls d'aquesta magestuosa construcció i alguna de les anècdotes que hi ha darrere.

A la Cate de Figueres, a més, hi ha instal·lada una exposició sobre la cúpula doble del Museu Dalí i sobre l'arquitecte Pérez Piñero, amb ocasió de l'homenatge. La mostra es pot visitar fins a aquest diumenge, 17 de novembre.