La quarta edició de Llegir el teatre, a la biblioteca de Castelló d'Empúries, arriba amb la lectura de quatre textos teatrals, que formen part de la programació del Teatre Nacional de Catalunya d'aquesta temporada. La primera obra a comentar és el dia 6 a dos quarts de vuit del vespre i és La Rambla de les floristes, de Josep Maria de Sagarra.

Es tracta d'una proposta impulsada pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i el Teatre Nacional de Catalunya que s'han aliat amb la complicitat de les biblioteques públiques municipals, per promoure la lectura de textos teatrals, per incrementar els fons sobre dramatúrgia de les biblioteques públiques i per crear espectadors amb més formació en la recepció del fet teatral.

L'any passat van augmentar el nombre d'assistents a aquest club de lectura especialitzat fins a 30 lectors.

En aquesta edició 2019/2020 també es treballaran les obres Europa Bull de Jordi Oriol, Justícia de Guillem Clua i Les Veus interiors d'Eduardo De Filippo.

Acabareà la temporada amb l'assistència a la "Trobada de Clubs de lectura de Llegir el Teatre" de tot Catalunya, on participaran aproximadament 116 biblioteques públiques, entre elles la nostra. Aquesta trobada es realitzarà el 30 de maig de 2020 al Teatre Nacional i els lectors podran gaudir de la funció Les Veus interiors, una de les obres que s'hauran llegit i comentat.

Dir també que aquest Club de lectura compta amb el suport de Tequatre i del grup de Teatre Esplais de Castelló d'Empúries i que els lectors interessats tenen disponibles llibres a la biblioteca per a la lectura.