22 de octubre de 2019
22.10.2019
Figueres

L'arquitecte Luis Sánchez recorda Pérez Piñero al Museu de la Tècnica, a Figueres

L'acte s'havia de fer la setmana passada, però el ponent no va arribar pels talls de carreteres

21.10.2019 | 19:34
Un moment de la intervenció de Fede Luque, durant la inauguració

L'arquitecte Luis Sánchez Cuenca participa aquest dimarts a les 7 de la tarda en la primera conferència d'homenatge al també arquitecte Enrique Pérez Piñero (1935-1972), autor de la cúpula geodèsica daliniana. Sánchez havia d'oferir aquesta mateixa xerrada la setmana passada, però l'anunci de la sentència i els consegüents talls de carreteres no li van permetre desplaçar-se fins a Figueres. L'espai triat, de nou, el Museu de la Tècnica de l'Empordà.

Luis Sánchez Cuenca és un bon coneixedor de Piñero. Ell va ser qui va impulsar fa uns anys un projecte de rèplica de la cúpula, que actualment s'exhibeix a la zona del Motel Empordà, tot engrescant un grup d'alumnes de batxillerat. A més, Sánchez, com explica Fede Luque, promotor d'aquest homenatge, va coincidir amb Piñero en els seus temps d'estudiants.

Sobre aquest treball fet pels alumnes figuerencs, se'n deixa constància a l'exposició que es pot veure també al Museu de la Tècnica. La mostra, que restarà al centre museístic fins a finals de mes i, tot seguit, s'instal·larà a la Cate, és de petit format i la integren diferents maquetes de cúpules geodèsiques així com plafons amb fotografies, algunes d'elles inèdites on es veu l'arquitecte amb Dalí, sobre la trajectòria vital i professional de Pérez Piñero. D'entre la documentació, destaca el projecte de vidriera hipercúbica fet per Piñero, que entusiasmà Dalí, la maqueta de la qual s'exhibí a París. Aquesta havia de servir per tancar els dos espais importants del Museu Dalí. Allà és on, actualment, es conserva.


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook