La pluja marca aquestes primeres hores de la festa de Sant Jordi a la comarca L'aigua que ha caigut tota la nit i segueix caiguent aquestes primeres hores del matí fa que molts dels protagonistes -editorials, llibreries, floristeries i associacions- vagin a mig gas. La Rambla de Figueres, per exemple, presenta un aspecte força buit als voltants de dos quarts de nou del matí, amb algunes parades muntades, principalment, de venedors de roses. La previsió, a més, no augura una millora immediata.

La possibilitat de traslladar la festa a un altre espai de la ciutat, com ara la plaça Catalunya, va ser descartada per l''Ajuntament de Figueres, aquest mateix dilluns. En aquest sentit, segons fonts de l'Ajuntament, el trasllat era inviable ja que «l'activitat està aprovada amb unes mesures de seguretat, prevenció d'incendis i evacuacions treballats, segons el plànol de distribució de la Rambla». A més, calia tenir en compte que «els dimarts hi ha mercat, que les 122 parades de Sant Jordi no cabien sota la coberta, que s'està muntant l'envelat de les Fires i perquè no es podia fer ni el marcatge a terra i el sorteig de les parades».

A d'altres punts de la comarca, per exemple, estan evitant la pluja com poden. Per exemple, en el cas de l'Escala han optat per traslladar les parades a la plaça Catalunya.

En el cas de Roses, les parades s'han traslladat de l'habitual plaça Catalunya a la plaça Frederic Rahola, és a dir, sota cobert. Finalment, a Castelló d'Empúries, han optat per traslladar les parades al pati del Palau dels Comtes mentre que, a Empuriabrava es mantenen al centre cívic.