Satisfacció entre els organitzadors del Festival Còmic de Figueres en la dotzena edició. Es tracta de l'any en què més propostes s'han pogut veure, i amb una forta aposta pels artistes internacionals. De fet, aquest diumenge un dels espectacles és el que ofereixen el pallasso Elastic i la malabarista francesa François Rochais a la Plaça Catalunya, a l'Espai Interfren Citroën, i que és gratuït. La dotzena edició del Festival Còmic es tancarà a les nou del vespre amb l'actuació del Mag Lari, que està previst que ompli el Teatre Jardí de Figueres, amb el seu espectacle, 25 Il•lusions. El codirector del certamen, Xavier Valentí, assegura que estan "molt contents" amb la resposta del públic, però destaquen que malgrat que ja porten dotze edicions, "cada any t'obliga a consolidar-te".

Abans del Mag Lari serà el torn dels neozelandesos Trygve Wakenshaw i Barnie Duncan que ja han triomfat arreu amb el seu espectacle 'Mad Office'. Aquest accent internacional és el què més destaca Valentí que posa en valor que cada vegada més artistes reconeixen el Festival Còmic de Figueres. En aquest sentit, Valentí destaca el fet de mantenir el certamen a la ciutat. "És una manera de descentralitzar, no tot ha de passar per Girona i Barcelona", assenyala.

La boa acceptació per part del públic dels diferents espectacles satisfà Valentí, que reconeix que és una "feinada important", ja que moltes vegades han de lligar les actuacions amb temps d'antelació. "Acabem la del 2019 i ja tenim la ment i moltes gestions fetes pel 2020", concreta.

I és que la d'enguany ha estat l'edició amb més oferta. En concret prop d'una vintena d'espectacles repartits per diferents zones de Figueres. Valentí destaca que aquest 2019 han volgut oferir una nova franja a partir de les 19h per tal d'omplir tota la tarda i el vespre.

Costa consolidar

El codirector reconeix que el festival gaudeix de "bona salut" i que els figuerencs i gent de les comarques gironines aposten per veure espectacles d'humor. Amb tot, deixa clar que cada any han de consolidar el festival. "Les arts escèniques no és com la música, nosaltres hem de consolidar-nos cada any", assenyala.

Valentí, però, agraeix la bona predisposició tant dels espectadors que "segueixen fent confiança en les propostes", com en els col•laboradors. "Hi ha molta gent amb ganes de treballar a Figueres i això és molt important, malgrat que sigui una ciutat que a vegades viu més del passat que del present", ha reblat.