El Festival Còmic de Figueres arriba a la recta final aquest diumenge. Aquest serà un dia ple d'activitat amb diferents actuacions, a diferents espais, amb l'humor com a protagonista absolut.

Ioga del riure amb Ananda Das. Castell de Sant Ferran. A les 10 hores. Gratuït però inscripció prèvia.

Ioga del riure amb Ananda Das. Castell de Sant Ferran. A les 10 hores. Gratuït però inscripció prèvia.

En aquest taller practicaràs exercicis de riure, rialles a través dels txakres, tècniques de respiració en la rialla, mantres somrients, meditació enriolada, riures i somriures tàntrics i relaxació. Aprendràs a riure't de la ridiculesa de la ment enmig de molta diversió i complicitat. Un espai segur on el riure i el somriure podran fluir en llibertat i la part creativa del nostre cervell i els nostres nens i nenes interiors podran volar.

«Ananda» significa «pura joia; per «das» ens referim a «servent», «ioga» és «unió divina». Ananda Das Ioga, doncs, és l'expressió d'un propòsit: servir en la pura joia de la unió divina. Per a totes aquelles persones no avesades a la matèria tot això pot sonar a secta de guillats. No pas. Quan hagueu conegut l'Ananda, el facilitador del taller, veureu que és pura humanitat i constatareu que riure és diví.

L'Ananda Das és un guia espiritual, un savi i un home molt divertit; un gran mestre certificat per la Laughter Yoga University; una figura internacional. Per participar al taller, cal inscriure's a l'espai web de l'Ananda Das, www.anandadasyoga.com.

Deu anys d'ombres amb Valeria Guglietti. Teatre Bon Pastor. 12 hores. Taquilla inversa.

Deu anys d'ombres amb Valeria Guglietti. Teatre Bon Pastor. 12 hores. Taquilla inversa.

Són molt pocs els artistes que es dediquen a l'especialitat del teatre d'ombres amb les mans. I que tinguin la creativitat, la frescor i el bon humor de Valeria Guglietti encara més. Aquest art mil·lenari demana molta imaginació i habilitat en l'execució; la Valeria ho broda. Les seves titelles són tan efímeres que ni tan sols existeixen. Màgia, molta màgia. Un sol focus i el llenguatge universal del silenci li basten per a fer-nos somriure i volar.

«10 anys d'ombres» és un recull de les millors escenes de l'artista argentina Valeria Guglietti, una incansable successió de gags, històries i moments poètics; les seves mans fan i desfan imatges sense parar davant la mirada embadalida del públic. Les ombres que durant 10 anys han triomfat arreu del món reunides ara en un espectacle que també és una lliçó de senzillesa i humanitat.

El Spectacolo amb Elastic & Francesca. Espai Citroen-Interfren. Plaça Catalunya. 17 hores. Gratuït.

El Spectacolo amb Elastic & Francesca. Espai Citroen-Interfren. Plaça Catalunya. 17 hores. Gratuït.

Françoise Rochais (Francesca) és campiona del món de malabarisme, algunes de les seves gestes fins i tot figuren al Llibre Guiness dels Rècords. Stéphane Delvaux (Elastic) és un pallasso amb més de 30 anys de carrera. Fa quatre anys que treballen com a duet. «El Spectacolo» és un popurri dels millors gags d'ell i els millors malabars d'ella, dos universos fusionats en una hora de diversió.

Elastic & Francesca combinen acrobàcia, mim, malabars, màgia, poesia i teatre visual. Són clowns contemporanis amb un món imaginari ple d'esquetxos absurds que fan pixar de riure. Han estat als millors shows televisius i festivals d'humor del món. Recentment han rebut el Premi del President de la République (française) al Festival International de Cirque de Massy. Per això també actuen a l'Espai Interfren envoltats de cotxes Citröen..

Mad Office amb Trygve Wakenshaw & Barnie Duncan. Sala La Cate. 19 hores. 18 euros.

Mad Office amb Trygve Wakenshaw & Barnie Duncan. Sala La Cate. 19 hores. 18 euros.

L'espectacle «Mad Office» va aconseguir esgotar les localitats de tot el mes al prestigiós Fringe Festival d'Edinburgh l'any 2017, també va fer volar totes les entrades al London International Mime Festival de 2018, aquell any també es va endur el primer premi de l'Adelaide Fringe... No pararíem de citar èxits.

L'escena transcorre en l'oficina d'un negoci mediocre que es diu Ruck Leather Interiors, però de mediocritat, res de res. En l'aparent tedi de l'oficina esclaten gags i més gags, històries increïblement ximples. Tot plegat és una gran absurditat creada per dos còmics immensos: els neozelandesos Trygve Wakenshaw i Barnie Duncan. Un espectacle perfecte. Una obra d'art.

25 il·lusions amb el Mag Lari. Teatre El Jardí. 21 hores. Entrades a 23, 20 i 18 euros.

25 il·lusions amb el Mag Lari. Teatre El Jardí. 21 hores. Entrades a 23, 20 i 18 euros.

25 anys de màgia, 25 il·lusions. Trepidant! Números d'escapisme, prediccions impossibles, jocs amb el públic, escenes de terror, partenaires travessats per mil espases, constants canvis de llum i de vestuari, coreografies sense parar... I tot des del bon humor. Perquè el Mag Lari és això: màgia i bon humor; humor irreverent, desacomplexat, popular.

Un espectacle per a tota la família a càrrec d'un mag que sap posar-se el públic a la butxaca des del primer moment. Els 25 números més emblemàtics de la seva trajectòria en una hora i mitja de pura diversió i entreteniment. Un dels espectacles de màgia més ambiciosos que s'ha produït mai a Catalunya com a cloenda perfecta del Còmic 2019