Darnius s'engalana per Setmana Santa celebrant la Festa de Pasqua. Es tracta de tres dies, des de Divendres Sant fins Diumenge de Pasqua, quan el poble s'omple d'activitats que barregen la tradició, com és el cas de la Fira del Brunyol, amb el vessant més lúdic, ja en forma de concerts.

Com cada any, l'acte que atrau l'atenció el Divendres Sant és la Fira del Brunyol. Organitzada per la Societat la Concòrdia, la trentena de parades que hi participen s'ubica a la plaça Major i carrers adjacents. Allà, in situ, membres de la Societat i de l'Ampa de l'escola elaboraran brunyols que els visitants podran degustar i també comprar. A més, al final del dia, algunes mestresses de casa portaran les seves creacions dolces per donar vida a una mostra i oferir-les, posteriorment, als presents. «Això és una tradició i encara que cada vegada es cuina menys encara es manté», reconeixen els organitzadors.

La fira tindrà molts altres al·licients, com els inflables i les atraccions per a la mainada i una animació de titelles amb Dandy, a les 12 del migdia. Ja a la tarda, serà la cobla Ciutat de Girona la que posarà el toc musical amb una audició de sardanes. Durant aquestes darreres hores, els organitzadors també animaran la fira amb algun sorteig que servirà per recaptar fons per a les entitats.

Futbol, escacs i dinar popular

Futbol, escacs i dinar popular

La festa no s'acaba i té continuïtat dissabte amb diferents propostes innovadores impulsades per l'Ampa de l'escola. Es tracta d'un mini torneig de futbol, tant en categoria infantil com juvenils i adults. Després de la trobada esportiva, l'Ampa també promou una arrossada popular al camp de futbol. Mentre es facin els partits, també es durà a terme, a la plaça Major, un torneig de partides ràpides d'escacs. Fa uns mesos, coincidint amb l'homenatge a l'escriptor Josep Maria Gironella, ja se'n van organitzar amb l'excusa que l'escriptor era un gran aficionat a aquest esport. Davant la bona acollida, «hem decidit repetir», asseguren fonts de l'Ajuntament, institució que les promou.

La celebració seguirà en un altre escenari, a partir de les 8 del vespre. Aleshores prendrà el relleu el Club Nàutic Darnius que ha programat un concert d'estàndards de jazz i pop de la mà de Lluís Gonzàlez i David Mauricio. Aquesta proposta és oberta a tothom.

També és de participació lliure l'acte, que ja s'ha convertit en tradició, amb el qual s'obrirà el matí de diumenge. Es tracta d'anar a cercar xocolatines per diferents punts del centre de Darnius acompanyats del Conill de Pasqua. Aquesta iniciativa la va impulsar fa molts anys una veïna del poble, Diane E. Nussbam. Malgrat que ja no viu a Darnius, la festa, molt pensada per als infants, va arrelar amb força i encara es manté gràcies als joves.

A banda d'aquesta primera activitat, la festa tindrà altres al·licients: la tradicional missa solemne, a dos quarts d'una del migdia, i, tot seguit, la interpretació de dues sardanes a càrrec de la cobla Selvatana. La formació també oferirà un concert a partir de les 6 de la tarda. La festa de Pasqua es clourà amb un ball.