Fa anys, Sant Climent Sescebes organitzava, coincidint amb la Setmana Santa i la representació de La Passió, un Mercat Jueu. L'any passat, després d'un temps sense fer-se i amb l'impuls de la Comissió de Festes, l'Ajuntament va decidir impulsar un nou mercat, en aquest cas, un Mercat Romà aprofitant la dinàmica de La Passió. La bona acollida aconseguida aleshores, malgrat la tramuntana, ha animat el consistori a repetir l'experiència. Així, enguany, el Mercat prendrà vida entre els dies 19 i 21 d'abril, amb una imatge renovada i molt actual.

La iniciativa, que transformarà la fisonomia habitual de Sant Climent, engalanant-lo amb motius romans, arrencarà el divendres 19, a dos quarts de 12 del migdia, quan tindrà lloc una cercavila pels carrers del poble. Com explica l'alcaldessa, Olga Carbonell, la idea és que cada hora hi hagi activitats lúdiques tematitzades. Així, al llarg de tres dies, el públic podrà visitar una escola de gladiadors o gaudir amb tota mena d'espectacles vinculats amb la temàtica com ara El Botxí o Etílium. També està previst que una patrulla romana desfili, tant dissabte com diumenge a les 11 del matí, pel mig del poble i que dissabte, a partir de dos quarts de nou del vespre, es faci un espectacle de foc. Tot plegat, diu l'alcaldessa, «respectant els horaris de La Passió per no coincidir».

Un dels objectius d'aquest segon Mercat Romà és «dinamitzar el teixit comercial de Sant Climent», explica Olga Carbonell. En aquest sentit, al mercat li donaran vida una quarantena de parades on el públic podrà trobar tota mena de productes de proximitat. També, l'Ajuntament ha ofert la possibilitat a tots els comerços locals perquè hi participin disposant d'una parada pròpia des d'on oferir les seves creacions.

El Mercat presentarà, a més, algunes diferències respecte a l'edició passada. Com explica l'alcaldessa, l'any passat les parades es trobaven més escampades per tot el poble i enguany s'instal·laran en un sol carrer perpendicular a la plaça i en un altre de proper a aquesta. També s'habilitaran petits espais, no tan grans com l'any passat, perquè els visitants puguin fer un mos. En aquest sentit, l'oferta gastronòmica de Sant Climent està garantida gràcies als diferents restaurants locals.

Performances

Performances

D'altra banda, els dos dies que es representa La Passió, concretament el divendres 19 i diumenge 21, el públic es podrà trobar amb personatges de l'obra els quals representaran diferents performances enmig del Mercat. Aquest serà, segona Carbonell, un altre al·licient que suposarà un plus per al visitant.