Dinou concerts donaran vida a l'edició d'enguany de la Schubertíada de Vilabertran, des del 14 de juny fins al 31 d'agost. El Festival, que novament inclou altres escenaris com Figueres, Castelló d'Empúries i el País Basc, dedicarà un especial homenatge al seu baríton de referència, Matthias Goerne qui celebra els 25 anys de debut en aquest escenari.

El programa de la Schubertíada s'ha presentat aquest migdia al Palau Moja de Barcelona amb la presència de Miquel Molins, president de la Fundació Banc Sabadell; Jordi Roch, president de l'Associació Franz Schubert; Josep Manuel Rueda, director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural; Miquel Curanta, director de l'Institut Català de les Empreses Culturals, del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Víctor Medem director de la Schubertíada i la secretaria de la Junta de Joventus Musicals de Figueres, Meritxell Maset.

En les seves intervencions, els representants del Departament de Cultura, Josep Manuel Rueda i Miquel Curanta han destacat la Schubertíada com un dels festivals d'alt interès cultural de Catalunya que reben ajuts triennals i és paradigma de l'imprescindible i ric diàleg que es genera entre patrimoni i arts, «un maridatge que funciona i beneficia a ambdós». També han destacat la consolidació de l'extensió de la Schubertíada a altres indrets, però mantenint la Canònica de Vilabertran, un dels monuments nacionals de Catalunya, com a nucli i donant nom al festival.

Concerts

ConcertsEn total, s'han programat dinou concerts durant l'estiu entre Vilabertran, Figueres, Castelló d'Empúries i Valdegovía/Gaubea (Àlaba, País Basc). A més, se n'hi afegeixen cinc més al llarg d'aquest any i del 2020 a Barcelona, que en fan un total de vint-i-quatre.

25 anys amb Matthias Goerne

25 anys amb Matthias Goerne

En aquesta 27a edició de la Schubertíada es celebren els 25 anys del debut de Matthias Goerne i dos recitals que commemoren la relació entre el baríton i el festival. Tal com diu Jordi Roch, president de l'Associació Franz Schubert: «Ell simbolitza la fidelitat a la nostra iniciativa».

Concert Christian Gerhaher

Concert Christian GerhaherLa Schubertíada arriba al Palau de la Música Catalana amb el debut en recital del baríton Christian Gerhaher, acompanyat del seu inseparable pianista Gerold Huber. Un duo que és un referent ineludible en el circuit internacional del lied.

Recitals a Vilabertran

Recitals a VilabertranDamunt l'escenari de la canònica de Santa Maria de Vilabertran es podrà veure a Christiane Karg, soprano alemanya, que inaugurarà l'edició amb el seu retorn al festival després de deu anys com a reina del lied.

També torna Andrè Schuen, baríton que va debutar l'estiu passat a la Schubertíada, establert com a referent gràcies a la seva noblesa vocal. A més, la mezzosoprano Joyce DiDonato ofereix un concert amb la prèmier europea de la seva versió del Viatge d'hivern, el gran clàssic schubertià.

No podia faltar el Quartet Casals, considerat com un clàssic de l'estiu, que torna un any més a la Schubertíada per posar el punt final a Vilabertran, ja que serà l'últim concert.

Schubert lied a Barcelona

Schubert lied a Barcelona

D'altra banda, la Schubertíada torna per tercer any consecutiu a la Ciutat Comtal per omplir-la de lied interpretat per grans artistes com la jove soprano Katharina Konradi, després del seu rutilant debut l'any passat; el baríton Konstantin Krimmel i les sopranos Natalia Labourdette i Sheva Tehoval.

La Schubertíada i la joventut

La Schubertíada i la joventut

Ja forma part de l'essència del festival apostar pel nou talent i és per aquest motiu que torna l'Acadèmia de la Schubertíada de la mà del pianista Wolfram Rieger. És dóna l'oportunitat a dos duos de participants del Curs Internacional de Lied Wolfram Rieger 2018 d'aprofundir en la feina realitzada. El concert final de l'Acadèmia és el seu debut a la Schubertíada.

Wolfram Rieger

Wolfram Rieger

Degut a l'estreta relació que té el festival amb Wolfram Rieger, se li ha encarregat la interpretació del Cançoner espanyol d'Hugo Wolf, obra caracteritzada per la seva llarga extensió i complexitat per a la qual el mestre Rieger ha escollit dos dels millors cantants de la nova generació: la mezzosoprano Marie Seidler i el baríton Manuel Walser. Sens dubte un dels plats forts de la 27a edició de la Schubertíada on s'uneixen l'experiència, el talent i el repte.