Makro, el cantant del grup Los Hijos de la Luna, el grup que donarà el tret de sortida de l'Embarraca't de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres 2019, ha actuat per obrir i per tancar l'acte de presentació de la programació del 30è aniversari de les barraques, aquest divendres, 29 de març, a La Cate.

En la presentació s'ha volgut fer palès el llegat de la plaça de la Palmera, el lloc on tot va començar i on les entitats locals juvenils del moment, de manera autogestionada, es van fer seva la festa, convertint-la en un espai de participació i d'empoderament juvenil.

Enguany nou entitats hi seran presents, vuit tindran la seva barraca i una d'elles gestionarà el punt de venda de gots. Els diners recollits aquelles nits, van destinats a què aquestes associacions puguin fer activitats i, per tant, tenen un retorn a la ciutat. Tant Marià Llop, membre del Consell Local de Joventut de Figueres, com Maria Besora, portaveu de la comissió de grups de l'Embarraca't, han incidit en la importància de l'associacionisme a la capital altempordanesa.

S'ha volgut posar de manifest que l'Embarraca't no és només un punt de concerts i oci, sinó que també és un espai on es fan visibles les associacions juvenils, "L'Embarraca't que tots volem, el de l'associacionisme juvenil", ha dit Marià Llop.

En la intervenció de Maria Besora s'ha explicat com s'han escollit els grups, com que Figueres és un ciutat oberta, amb moltes cultures diferents s'ha volgut que tothom s'hi pugui sentir còmode i per tant s'han inclòs molt estils de música diferents.

Aquesta és la programació de l'Embarraca't 2019:

Aquesta és la programació de l'Embarraca't 2019:

  • El divendres 26 d'abril serà la nit del rap, i obrirà la programació el grup Los Hijos de la Luna, seguits del balear Fernando Costa, una de les llengües més rapides rapejant.
  • El dissabte 27 d'abril, pujarà a l'escenari de l'Embarraca't el mític grup de rock català, "SAU30", que farà cantar tot el públic les seves cançons, com són el "Boig per tu" o el "Tren de mitjanit". I per acabar la nit actuarà Hijas de la Cumbia, que amb els seus ritmes ens faran ballar.
  • Dimarts 30 d'abril, actuarà Maruja Limón, una aposta innovadora per les barraques, un fusió de ritmes llatins i flamencs. A més, aquella nit també hi haurà la Orquestra Maribel, que permetrà consolidar la nit dels dimarts com la nit de les orquestres.
  • El divendres 3 de maig, hi haurà el grup Serial Killerz, que ja van actuar a l'última edició de l'Acústica. A més aquella nit hi haurà un grup sorpresa, que s'anunciarà el proper dia 8 d'abril a través de les xarxes socials.
  • Per tancar la 30a edició de l'Embarraca't, Jules, el grup guanyador del concurs Joan Trayter, actuarà el dissabte 4 de maig. També serà el moment d'escoltar la cap de cartell de l'Embarraca't 2019, l'autora de "Malo", la cantant Bebe. I per tancar definitivament les barraques, pujaran a fer vibrar Figueres els empordanesos Banda Neón.

Per acabar l'acte de presentació de la programació de les barraques d'aquest any, la regidora de Joventut, Núria Galimany, ha volgut agrair la feina feta des de l'organització i ha volgut donar importància al punt lila, ja que com ha dit: "S'ha de fer valer el món de les dones, som molt valuoses".