Tres joves de vint anys: Guillem Camós, veu i guitarra (Vilafant), Roger Fernández, baix i veus (Vilobí d’Onyar) i Aleix Hortelano, bateria i veus (Bescanó) s’han trobat després d’una ja llarga carrera en solitari i han creat la banda de glam rock Will&The Dirties. Amb un so potent passant pel blues, glam, metal, rock simfònic i funk rock, el grup acaba de publicar el seu primer LP, Outbreak.

Aquest es el seu segon disc, aquest cop acompanyat d’una banda. Com s’ha creat el grup?

Cert, és el meu segon disc enregistrat, però és el primer disc com a banda i té un enfocament totalment diferent de l’altre. És un projecte portat pels tres membres actuals, que fa dos anys que estem junts. Cada un de nosaltres ja teníem, amb la nostra edat, una llarga trajectòria de concerts i gravacions i ens vam conéixer per casualitat entre concerts, xarxes i altres projectes fins que hem arribat a formar part d’un de comú amb un objectiu clar i els mateixos interessos.

Outbreak és el títol del disc, què hi podem trobar?

Ens podrien etiquetar com un grup de glam rock/hard rock, però, no ens agrada quedar-nos amb un estil i escoltant el disc es pot veure com les mateixes cançons tenen tocs de blues, jazz, funky, rock simfònic, acústic, etc.

Les lletres tracten d’experiències pròpies, ja sigui de festes, enyorança, solitud o el mateix camí llarg i difícil que hem emprès per arribar on volem, però a la vegada satisfactori. En cap cas ens agrada fer les típiques cançons d’amor «ensucrades» que es poden escoltar a la majoria d'artistes actuals. Intentem agafar referències de tot tipus, però els tres en tenim una en comú i són les bandes i el panorama en general dels anys 80 a Los Angeles, Califòrnia, amb grups com: Guns N’Roses, Mötley Crue, Bon Jovi, Def Leppard o Skid Row.

Creieu que el rock ha decaigut en les noves generacions?

Intentem donar una espurna d’esperança entre els aficionats al rock amb aquest disc. Sí que és cert que avui en dia surten molts discs de rock, però molt pocs de gent de la nostra edat, de fet a la mateixa comarca hi ha molt poques bandes de rock i de la nostra edat encara menys. La majoria de seguidors que tenim són gent de l’edat dels nostres pares, que era la música que escoltaven en el seu moment i sobretot gent de fora el país, tot i que òbviament també hi ha joves que ens escolten. Hem intentat donar també un toc fresc i nou a les cançons per no fer tampoc un rock que ja es va inventar en el seu moment i fer una cosa nova i atractiva per a les noves generacions també.

On heu actuat?

Abans de treure aquest primer disc, ens vam estar formant i donant a conèixer com a banda amb un single que vam treure i tocant més cançons pròpies i versions i vam tenir la sort de voltar per tot Catalunya, diferents parts d’Espanya, Andorra, bona part del sud de França i París. Amb aquest nou disc estem intentant ampliar horitzons i de moment ja tenim dates confirmades per Bèlgica, França, Catalunya i Espanya i altres que encara no podem anunciar. Ens hem trobat que tenim una molt millor resposta i atenció per part del públic quan sortim fora del país.

Quina resposta estan tenint les vostres cançons?

Estan tenint una bona resposta a les xarxes i també en venda de CDs físics que tenim. La gent ha quedat bastant sorpresa en comparació a la primera gravació que havíem fet, ha notat un salt de qualitat tant a estudi com nostre. Hem tingut la sort de gravar amb un gran referent com és l’Alfred Berengena i a sobre que el tenim al costat de casa. Aquest disc també ens l’ha publicat la discogràfica Maldito Records, que ens ha ajudat a donar-nos a conèixer més i arribar a premsa de tot el món.

Teniu previst actuar a la comarca i a Vilafant, d’on ets tu?

En aquest àmbit estem molt decebuts. Els amics i família ens ho estan preguntant i ens sap molt greu dir que no tenim cap concert previst per la zona, creiem que no s’aposta per la música rock ni pels temes propis en qualsevol dels festivals o festes locals que s’organitzen. És satisfactori i a la vegada amb un regust amarg dir que els primers concerts de presentació del disc seran a Brussel·les i París i no fer-ho a casa i que ho vegin amics i família.

Per acabar amb millor gust de boca, quins són els vostres reptes?

Els reptes i objectius que tenim actualment són fer-nos un lloc en aquest món de la música i el rock i arribar a dedicar-nos-hi exclusivament. Els tres ja vivim part de l’any de la música, però, combinant-ho amb altres projectes musicals. Avui en dia fer temes propis és una inversió molt gran i és difícil poder viure només d’això.