La tercera fira Populària, celebrada aquest cap de setmana a Figueres, ha omplert el centre de la ciutat d'un marcat ambient festiu obert a gent de totes les edats. Gegants, capgrossos, castellers, músics i dansaires han maridat una jornada amb marcat accent tradicional i en la qual hi ha tingut un bon protagonisme el públic, especialment els més petits. "Ha estat una jornada rodona en tots els sentits", ha explicat el regidor de cultura tradicional, Quim Felip.

{C}

20

Populària omple Figueres d'ambient festiu amb tradicions i música

La Rambla ha estat l'epicentre de Populària, on s'hi ha celebrat la segona Fira Gegantera de les comarques gironines, organitzada pels Amics dels Gegants. La mostra d'entitats d'arrels tradicionals ha deixat clar que el moviment és viu. També ho és el del pubillatge, complementat amb l'exposició presentada en els baixos del casino Menestral. La gent s'ha fet seus els diferents espectacles i xerrades.

No hi ha faltat la presència de la comunitat boliviana ni les sardanes, aquest diumenge al migdia a la plaça Josep Tarradellas, davant del monument a Pep Ventura, a qui s'ha fet l'acte anual d'homenatge en el cementiri municipal.