El director i guionista bascarenc Toni O. Prats ha engegat una iniciativa benèfica per recaptar fons per lluitar contra el càncer mitjançant el cinema. Amb el nom de «Curts contra el càncer», la idea és oferir un festival solidari, que consisteix en tres jornades de projeccions de curtmetratges, que es duran a terme els dies 5, 6 i 7 d'abril als cinemes Albèniz Plaça de Girona.

Cada dia es projectaran curts diferents, de gèneres diversos, d'alt nivell nacional i de les escoles CIFOG i ERAM de Girona. La recaptació de les entrades es destinarà íntegrament a l'Institut Català d'Oncologia (ICO). El preu de l'entrada seran 4 euros per persona i els horaris són els següents:

Divendres, 5 d'abril, 22.00 horesDissabte, 6 d'abril, 18.30 horesDiumenge, 7 d'abril, 18.30 hores

Toni O. Prats compta amb el suport de l'Ajuntament de Girona, l'Institut Català d'Oncologia, el Diari de Girona i els Cinemes Albèniz. Cada sessió té una durada d'una hora i mitja i es podran visualitzar vint-i-dos curtmetratges de diversos gèneres. En la confecció d'aquests curtmetratges, han participat diversos autors nacionals, així com alumnes de l'Escola Universitària ERAM i l'Escola de Cicles Formatius de Girona (CIFOG).