El cineasta gironí Isaki Lacuesta serà a Figueres aquest dijous al vespre convidat pel Cineclub Diòptria per presentar el seu dar­rer treball 'Entre dos aguas' que, a banda de la Concha de Oro, màxim guardó del Festival de San Sebastián, li ha valgut altres nombrosos reconeixements, entre els quals es troben 7 Premis Gaudí, incloent-hi el de millor film en llengua no catalana i millor director, o els guardons a millor pel·lícula i actor al Festival Internacional de Cinema del Mar de Plata (Argentina).

Posant en valor el passat

Lacuesta recupera, a Entre dos aguas, alguns dels personatges de La leyenda del tiempo, la seva docuficció de l’any 2006, per preguntar-se què se n’ha fet de les seves vides i de la seva relació com a cineasta amb les imatges.

El fruit d’aquesta posada en valor del passat, passa pel retrobament de l’Isra i en Cheíto, dos germans que han pres camins molt diferents a la vida. D’aquí en sorgirà la necessitat de reprendre les seves vides i de reconciliar-se amb ells mateixos, fet que els unirà novament.

El resultat és un fresc èpic, molt bell, inundat de llum i color, en el qual es conjuguen el relat entorn els dos germans i el seu vincle dispar amb el món, amb una mirada antropològica i política sobre les maneres de viure precàries, invisibles i el microcosmos que alberga San Fernando (Cadis).

La projecció tindrà lloc a dos quarts de nou del vespre als cinemes Las Vegas de Figueres.