El músic empordanès Kopil Roca presenta aquest diumenge al migdia, al bar de La Cate de Figueres el seu primer CD en format acústic, Sound of the heart, un recopilatori d'onze peces instrumentals amb gran protagonisme del piano però amb cabuda també per a la veu i la guitarra. Aquesta mateixa setmana, concretament dijous passat, va presentar també el seu treball a l'Fnac Triangle, de plaça Catalunya a Barcelona, en un concert gratuït, a partir de les set de la tarda.

Durant la presentació a Figueres, l'artista vol fer improvisacions en directe, perquè el públic sigui protagonista de l'espectacle: «Una de les coses boniques que tindrà el concert és que seleccionaré voluntaris del públic que també vulguin improvisar a 3 o 4 mans amb mi, tinguin coneixements o no de música». Per a Kopil és molt important «ser proper amb el públic perquè també pugui experimentar i disfrutar al màxim del concert».

Kopil Roca és un compositor català de 23 anys d'origen nepalès. Ell defineix l'estil d'aquest treball tan propi com a softly, amb peces que es basen en sentiments i amb el format que més li agrada per compondre: les bandes sonores. Les emocions afloren en la seva música i durant el concert, per aconseguir «un gaudi conjunt ple de sentiments, sentiments dels que toquen les ànimes de les persones» recalca l'artista. El CD ha estat enregistrat als estudis Music Lan d'Avinyonet de Puigventós, després de 5 anys treballant per fer el projecte realitat. Kopil Roca va començar la seva formació a Figueres a l'escola de música del Casino Menestral del 2000 al 2009. Va estudiar piano clàssic i llenguatge musical i solfeig. «Aviat vaig entendre que m'agrada crear cançons, no interpretar-les» i va abandonar els estudis reglats per formar-se a si mateix.