Til Stegmann (1941), neix a Barcelona de pares alemanys i es trasllada a Alemanya quan té 10 anys. No descobreix el món català fins al 1970. L'estimació de Stegmann per la seva Barcelona natal, el porta a apropar-se amb entusiasme a la realitat cultural i històrica dels Països Catalans, inclosa la llengua, ideant innumerables activitats de projecció catalana a Alemanya.

Des de les seves càtedres, primer a la universitat de Berlín i després a la de Frankfurt, promou la catalanística i els coneixements sobre els territoris de llengua catalana. Funda la més gran Biblioteca Catalana del centre d'Europa i publica el best seller Catalunya vista per un alemany. És Creu de Sant Jordi, Premi Ramon Llull, Premi Pompeu Fabra i Premi Crítica Serra d'Or.

La biografia de Til Stegmann, escrita per ell mateix en català, fa viatjar el lector per tota Europa i per Amèrica. "Servir Catalunya des de Alemanya" és el nou i segon volum de la seva autobiografia, escrita directament en català. En ell, Til Stegmann narra la seva vida dedicada a guanyar les simpaties dels seus compatriotes alemanys per a Catalunya i el català. És un llibre que porta el lector a conèixer una persona plena de vitalitat, de ganes d'aventura i delerosa de comunicar-se amb el lector, portant-lo per peripècies divertides i fins i tot increïbles.

La presentació a Ca l'Anita del proper dimarts comptarà amb la presència del propi autor qui, a més de parlar del seu nou llibre, en llegirà fragments.