L’exploració de l’aigua com a fenomen natural, canviant i transformador per despertar els sentits i explicar històries més properes al món dels somnis que a la realitat, és el fil conductor de l’espectacle Silver Drops, «un projecte que neix de la voluntat d’acostar el llenguatge de la dansa contemporània al públic familiar», explica la seva impulsora, Anna Macau. Silver Drops, és una producció de Musk, codirigida per Anna Macau i Carles Rigual, el qual s’ha fet càrrec de la part de la il·luminació i el so, amb un pes rellevant en aquesta peça. En aquest primer projecte Anna Macau s’ha unit a les ballarines Berta Baliu i Georgina Avilés, que l’acompa­nyaran a l’escenari.

Es tracta d’un muntatge molt visual que combina el moviment, la plasticitat estètica i una acurada selecció musical. El resultat transportarà el públic, especialment els nens d’entre 3 i 8 anys, a un viatge fascinant, diumenge a les sis de la tarda, a La Cate. «Utilitzem les projeccions, el joc i el treball amb diferents objectes com ara globus i miralls perquè els més petits puguin descobrir personatges, escenaris i materials i endinsar-se en una atmosfera màgica, més propera al somni que a la realitat en la qual tots podran acabar ballant».

Recorregut per escoles

La ballarina Anna Macau ha desenvolupat paral·lelament a la seva carrera en el món de la dansa un fort interès per la pedagogia i el món educatiu. Silver Drops es va estrenar l’any passat a la Barceloneta, dins el programa #labarcelonetaesmou, que va incloure activitats culturals per promocionar una relació més directa amb el barri. Des de llavors el muntatge ha girat per escoles i teatres. L’objectiu és donar continuïtat al projecte a través de nous espectacles que aniran enfocats també al públic infantil, assenyala Macau.

Una hora abans de la funció, hi haurà activitats per al públic familiar amb El Vestíbul dels Tits, una proposta impulsada per l’Aula de Teatre Figueres.