27 de desembre de 2018
27.12.2018
Barcelona

El Palau de la Música aclama l'estrena del 'Poema èpic de Nadal' de Marc Timón

El compositor castelloní ha estat uns dels protagonistes d'un concert molt reivindicatiu

27.12.2018 | 07:54
Els cors de l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau durant el concert.

El Palau de la Música ha acollit una nova edició del tradicional Concert de Sant Esteve dels cors de l'Orfeó Català, al qual s'ha sumat un any més el Cor de Cambra del Palau. El concert ha tingut com a fil conductor la celebració dels 200 anys de la nadala 'Santa Nit' i les bèsties del Naixement, amb interpretació de peces amb temàtica animal. Els espectadors, que van exhaurir les entrades fa mesos, han pogut gaudir de nadales i cançons tradicionals i l'estrena de tres composicions originals d'autors catalans: 'Poema èpic de Nadal', del castelloní Marc Timón; 'Mai no arribarà', composada per Joan Magrané i basada en un poema de Màrius Semprere; i 'Ave Maris Stella', de Josep Maria Guix. L'espectacle ha finalitzat amb el públic dempeus cantant amb els cors 'Els Segadors' i el 'Cant de la Senyera' i reclamant la llibertat dels polítics empresonats.

El Concert de Sant Esteve, que se celebra des del 1913, és una de les fites anuals més importants del Palau de la Música Catalana i un dels concerts nadalencs amb més tradició d'Europa. En aquests 105 anys d'història, el concert només s'ha deixar de fer per circumstàncies excepcionals (la Guerra Civil, la primera postguerra, la gran nevada del 1962 o la reestructuració del cor).

El concert d'aquest any ha presentat un format més tradicional, amb un programa de nadales i cançons catalanes i d'altres països, i una estructura circular amb els cors cantant conjuntament en més ocasions i amb les diferents intervencions més unificades per donar més agilitat a l'espectacle. La vetllada ha començat amb 'Angelus ad virginem' cantat per tots els cors de l'Orfeó Català, excepte el Cor Petits, i el Cor de Cambra, dirigits per Simon Halsey.

L'espectacle ha reivindicat els compositors locals amb tres estrenes. La primera ha estat 'Poema èpic de Nadal', del castelloní Marc Timón, cantat pels Cors de l'Orfeó i el Cor de Cambra al complert i que, gràcies a un espectacular joc de llums, ha estat una de les cançons més aclamades pel públic.

També s'ha estrenat 'Mai no arribarà', peça composada per Joan Magrané i basada en un poema de Màrius Semprere, poeta convidat del Palau aquesta temporada; i 'Ave Maris Stella', de Josep Maria Guix, compositor convidat també aquesta temporada.

L'artista convidat al concert d'aquest any ha estat Arnau Tordera, solista del grup Obeses, que ha cantat conjuntament amb el Cor de Cambra 'Les bèsties del Naixement', una peça arranjada per ell i que ha aixecat els somriures del públic.

La peça més curiosa ha estat l'adaptació de 'Molihua', una cançó xinesa, per part de l'Orfeó Català que va preparar per a la gira a la Xina d'aquest octubre passat.

El moment més emotiu s'ha viscut al final de l'espectacle quan, després que els cors i el públic hagin cantat plegats 'Santa Nit', a l'apartat de bisos s'ha interpretat 'El cant de la Senyera' i 'Els Segadors' amb tot el públic dempeus. Amb els cantaires mostrant fotografies dels polítics presos i exiliats i estelades, el concert a finalitzat amb crits unànimes de 'llibertat' i 'independència'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook