En els diversos cants d'El poema de Nadal, aparegut originalment el 1931, la vena narrativa i el to d'inspiració popular de Josep Maria de Sagarra (1894-1961) es fonen en un dels registres més característics de la seva poesia. Aquest divendres a les nou del vespre, El Poema de Nadal pujarà a l'escena de l'Auditori Caputxins de Figueres amb l'actor Joan Massotkleiner, que recita aquesta obra clàssica de la literatura catalana acompanyat per l'arpa d'Anna Godoy, que l'enriqueix musicalment.

Josep Maria de Sagarra va ser un dels escriptors catalans més prolífics i més populars del segle XX. La popularitat li va venir, en part, a partir dels seus versos d'El Poema de Nadal i del teatre majoritàriament en vers.

Clàssic nadalenc

Quan l'any 1931 Sagarra va estrenar, recitant-lo ell mateix, el text nadalenc al Palau de la Música a Barcelona, va haver de repetir-ho l'endemà per donar satisfacció al nombrós públic que s'havia quedat al carrer. Des d'aleshores ha esdevingut un clàssic nadalenc que puja a molts teatres catalans.

El preu del concert de divendres és de 6 euros i per als socis de Joventuts Musicals de Figueres, que organitza l'acte, l'entrada gratuïta. La venda d'entrades es fa a la taquilla del Teatre Municipal El Jardí, a través del web figueresaescena.com i, el mateix dia del concert, a la taquilla dels Caputxins.