Edicions Sidillà ha preparat un acte, per al 30 de novembre, a Figueres, a les 8 del vespre, per presentar el primer volum de la col·lecció de llibres «Història de la cuina catalana i occitana», de Vicent Marqués.

Hi assistirà l'autor i estarà acompanyat per Jaume Subirós, cuiner i propietari del Restaurant el Motel. Hotel Empordà, i l'opinador Sal·lus Herrero.

El llibre introdueix el lector en les cuines catalana i occitana com a cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats i regions d'aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l'existència d'una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d'aquesta cuina.

Aquest volum ofereix 200 monografies i més de 300 receptes de salses, d'aperitius, d'ensalades i de sopes que ens expliquen, no només com els hem de cuinar, sinó el recorregut històric, filològic, literari i cultural d'uns plats i d'unes receptes que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i dels Països Occitans.

Fitxa tècnica:

Títol: Història de la cuina catalana i occitana.

Subtítol: Les salses · Els aperitius · Les ensalades · Les sopes

Autor: Vicent Marqués

Il·lustracions: Montse Mayol

Isbn: 9788494748486

Pàgines: 918

Enquadernació amb tapa dura

PVP: 39 €

Edició: 15 d'octubre de 2018

Feu-ne un tast

Sobre l'autor

Sobre l'autorVicent Marqués i Carbonell va néixer el 1950 en una alqueria de l'horta de València, al davant d'una séquia d'aigües netes i remoroses que regaven una terra que podríem qualificar d'ubèrrima, plantada amb tota mena d'hortalisses, unes verdures que, aleshores, encara es conreaven sense gaires productes químics. Marqués no pogué anar a la universitat i va treballar en diversos oficis, inclòs el de pagès, fins que es va convertir en cuiner, professió a la que es va dedicar fins a la seva jubilació. Però també li agradava escriure i es dedicava a fer narrativa i llibres de cuina, concretament d'història de la cuina catalana i occitana.

Fa quaranta anys que va començar una recerca de dades per tal de fer una història de la cuina catalana i occitana que serà, si mai l'arriba a acabar, bastant gruixuda. El 1990 va rebre el premi Ciutat de València amb la novel·la Nit de Foc, i el 2006 va publicar-ne una altra: Un quilo de coca. També ha publicat una quinzena de llibres de cuina i ha col·laborat en El Temps i l'Avui, entre altres publicacions. Escriu de manera habitual en el Jornalet.