05 de novembre de 2018
05.11.2018
Barcelona

Miquel Curanta substitueix Xavier Díaz a l'Institut Català de les Empreses Culturals

El figuerenc ha estat al capdavant de l'òrgan de la Generalitat més de dos anys

05.11.2018 | 16:56
El figuerenc Xavier Díaz Vilanova.

Miquel Curanta serà el nou director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). Així ho ha acordat aquest dilluns el consell general de l'ens a proposta de la consellera de Cultura, Laura Borràs. Curanta substituirà el figuerenc Xavier Diaz Vilanova, a qui la consellera Borràs ha agraït la feina desenvolupada al capdavant de l´ICEC més de dos anys. En aquest sentit, Borràs ha ressaltat que Diaz "ha hagut treballar en circumstancies molt complicades arran de l´aplicació del 155". Nascut a Pals l´any 1977, Miquel Curanta té estudis de Comunicació Audiovisual (Escola de Gestió Empresarial de Girona), un postgrau de Gestió i Estratègia en Social Media (ESIC Business School) i un màster en Direcció de Màrqueting i Comunicació (Universitat Oberta de Catalunya). Des de 2008, Curanta ha estat director del TR3SC.

Anteriorment, entre altres responsabilitats, ha estat soci fundador de la productora Creativa Audiovisual (2006-2008); cap de l´àrea de música del TR3SC (2006); productor i creatiu publicitari a la Cadena SER (2002-2006); sotscap tècnic i cap d´emissions a Ona Catalana (2000-2002); locutor de les emissores del Grup Flaix (1998-2000) i de la Cadena SER a Girona (1996-2000). Curanta també ha estat soci fundador i codirector de Ràdio Capital de l´Empordà i soci fundador d´Empordanet Televisió (1998-2007).

L´ICEC assessora i acompanya les empreses i els professionals de la cultura dels diferents sectors: les arts escèniques, les arts visuals, l´audiovisual, la cultura digital, el llibre i la música, i posa a la seva disposició ajuts i eines de finançament, així com serveis per a la internacionalització, la capacitació empresarial i el desenvolupament de públics. A través de les seves accions, l´ICEC col·labora en la construcció d´un teixit cultural competitiu i de qualitat i fomenta, també, els hàbits de consum i la generació de públics.

L'ICEC també gestiona la Filmoteca de Catalunya que té per missió recuperar, preservar, catalogar i restaurar el patrimoni fílmic i documental, i fer recerca i donar suport a l´educació i a la difusió de la cultura cinematogràfica, amb una atenció especial a la producció i la cultura cinematogràfica catalana. A més, l'ICEC és patró i membre fundador de la Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya, membre del consell d'administració i representant de la Generalitat de Catalunya de FiraTàrrega, soci del Parc Audiovisual de Catalunya, participa també com a soci protector d'Avalis i és membre fundador del Consorci del Pla de rehabilitació i equipament de teatres de Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook