L'esbart de Castelló d'Empúries i l'esbart "Fontcoberta" de Banyoles han iniciat un projecte conjunt per oferir un espectacle de dansa catalana de nova creació, anomenat Fusió. La coreografia està liderada per Marta Álvarez i Leo Quintana i posarà sobre l'escenari més de 30 ballarines i ballarins.

L'estrena serà el proper 15 d'agost a Castelló d'Empúries, coincidint amb la festa major de la localitat alt empordanesa. El preu de l'entrada és de 8 euros (5 euros de 3 a 12 anys) inclou l'espectacle i una copa de vi.

Fusió és un espectacle que barreja dos estils diferents i dues maneres d'entendre la dansa. Els dos coreògrafs barcelonins han creat diverses coreografies que conformen la història de dos joves: en Martirià i la Candela (de Banyoles i Castelló d'Empúries respectivament) que s'enamoren durant les festes de Sant Narcís de Girona. Cadascú viu molt lluny l'un de l'altre: ella treballa al mar i ell a la terra. Malgrat que tots dos tenen la seva vida, s'acaben enamorant. Cada setmana es troben a mercat i porten el seu amor en secret. Finalment, deixen enrere les pors i acaben casant-se i viuen una vida plena a mig camí del mar i la muntanya. Malauradament, aquesta felicitat no és eterna, i acaba quan ella cau malalta i mor. No obstant això, ell cada any torna a les festes de Sant Narcís, al lloc on es van conèixer, per mantenir viu el record de la seva estimada.

Aquesta història d'amor entre dos mons ben diferents també es podrà veure també al Teatre Municipal de Banyoles els dies 22 i 23 de setembre. Els dos cossos de dansa són molt optimistes davant d'aquest espectacle de dansa que uneix dos esbarts de les comarques gironines.