12 de març de 2018
12.03.2018
40 Años
40 Años
Recerca

L'Institut Ramon Muntaner i la Diputació convoquen les beques de recerca Francesc Eiximenis

El termini per inscriure les propostes s'acaba el dia 20 d'abril

12.03.2018 | 12:13

L'Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Diputació de Girona han convocat enguany una nova edició de les beques de recerca Francesc Eiximenis, que tenen l´objectiu de fomentar l'estudi en ciències socials i humanes i en ciències naturals, en l´àmbit de les comarques gironines.

Així, s´atorgaran dues beques de 4.500 euros cadascuna als dos millors projectes de recerca en els àmbits esmentats. Les beques estan destinades prioritàriament a donar suport a investigadors joves, en període de formació o en les primeres etapes d'activitat investigadora.

El termini per inscriure les propostes, que han de ser individuals, és el dia 20 d´abril de 2018.

El veredicte del jurat del premi es donarà a conèixer abans del 30 de maig d´enguany. El jurat està format pels investigadors que integren la comissió de seguiment constituïda en el marc de la XXI Trobada de Centres d´Estudis de les comarques de Girona, validada pel patronat de l´IRMU, i un representant de la Diputació de Girona, amb veu però sense vot.

Alguns dels criteris que valorarà el jurat són, entre d´altres, que el pla de treball presentat i el cronograma siguin coherents amb els terminis establerts per les bases i que el treball es presenti acabat en el període màxim d´un any. El jurat també tindrà en compte els objectius que es volen assolir, l´interès científic del projecte, l´estat actual de la recerca i el fet que el participant tingui l´aval d´un centre d´estudis de la demarcació de Girona.

Els treballs s´han d´enviar per correu ordinari a la seu de l´IRMU i per correu electrònic a nuria@irmu.org.

Les beques de recerca Francesc Eiximenis es van reprendre l´any passat per part de la Diputació i de l´IRMU, després d´una aturada de tres anys arran de la dissolució del patronat que les convocava. Les primeres beques d´aquesta nova etapa van recaure en els treballs «La vertebració de les comunitats rurals a la vegueria de Girona (c. 1350 – c. 1510): l´impacte de les dinàmiques fiscals i financeres», presentat per Albert Reixach, i «Carles Rahola, historiador. Una biografia intel·lectual», presentat per Lucila Mallart.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen