El director de cinema Albert Serra ha estrenat a la Galeria Cadaqués la vídeo-instal·lació 'Roi Soleil'. Es tracta de la primera exposició de l'artista i realitzador en una galeria privada i mostra en una sola pantalla una obra de 61 minuts de durada que s'exhibeix 2 cops cada dia (a les 19.30 h i a les 20.30 h). Parteix de les imatges que va rodar en una performance que li va encarregar la Galeria Graça Brandao de Lisboa a principis d'any. Reprenent la idea original de la pel·lícula 'La mort de Lluís XIV', que en un primer moment s'havia de dur a terme com a performance al Museu Pompidou de París, l'artista va demanar al seu actor fetitxe Lluís Serrat que escenifiqués durant set dies la lenta agonia del monarca francès, fins a la mort definitiva, davant dels visitants. La performance va durar unes 29 hores enregistrades íntegrament, i ara Serra n'ha fet la peça que exhibeix a la Galeria Cadaqués.

La Galeria Cadaqués, situada en aquest municipi de l'Alt Empordà, presenta cada estiu, des de fa 14 anys, una exposició "singular", segons indiquen els responsables de la institució, de la mà d’Huc Malla i de l’escriptor i crític d’art Vicenç Altaió. A les tres darreres temporades es va mostrar 'A Joseph Beuys' (2016), 'Cadaqués. Porta d’entrada' (2015) i 'Richard Hamilton' (2014. Premi Associació Catalana de Crítics d’Art).

El director de cinema Albert Serra ha participat a la Biennal de Venècia, la Documenta de Kassel i els seus films s’han vist a museus com el MoMA de Nova York, el Pompidou de París, la Tate Modern de Londres, el Museu Nacional Centre d'Arts Reina Sofia o el MACBA, entre d'altres.