El Jazz i el Swing més improvisats han visitat els Jardins de Cap Roig a Calella de Palafrugell (Baix Empordà) de la mà d'una de les figures més representatives d'aquests gèneres, el músic i cineasta nord-americà, Woody Allen. L'artista ha comptat amb la complicitat del director de la New Orleans Jazz Band, Eddy Davis, l'únic dels membres de la banda que podia intuir quin seria el repertori. Allen ha ofert un recital de dues hores acompanyat del seu inseparable clarinet. Un concert on el públic que assistia esperava trobar-se el que el músic ha ofert, el so més clàssic de Nova Orleans que fa més de 35 anys que porta als escenaris d'arreu i que per primera vegada arribava al cor de la Costa Brava.

Dia gran als Jardins de Cap Roig. Amb un ull posat al cel, un dels festivals de música d'estiu amb més renom rebia la visita d'un dels grans de la música jazz. Woody Allen i la New Orleans Jazz Band han ofert una hora i mitja de concert que ha servit per reivindicar la figura d'un dels artistes mes reconeguts i polifacètics. Una posada en escena simple, Allen assegut al costat dels components de la banda i un micròfon de veu, gairebé testimonial. I és que el músic s'ha aixecat en comptades vegades per dirigir-se a un públic, que això sí, l'ha aplaudit al final de cada tema.

Com era d'esperar Allen ha portat una de les característiques més habituals del Jazz i el Swing a l'extrem. Cap concessió als sis músics que l'acompanyaven dalt de l'escenari en relació al repertori. L'artista nord-americà s'ha limitat a informar al director de la banda, Eddy Davis, de la peça que s'interpretaria. Resultat: un concert improvisat que encara fa més impressionant la capacitat dels músics.

Enllaçant peces de manera àgil i coherent, Allen ha arrencat grans aplaudiments en acabar cada cançó. En alguna de les pauses alguns dels fidels cridaven en anglès elogis cap a la seva figura.

Una aposta segura

La de Woody Allen ha estat una de les actuacions més esperades de Cap Roig, tan pel públic que ha omplert les 2.000 localitats com per al director del festival, Juli Guiu. "Fa temps que li anàvem al darrere i al final hem pogut ajustar les dates".

Guiu considera que Cap Roig havia de tenir Woody Allen. "El festival i ell formen un binomi molt interessant". El director explica que el que representa Allen "va molt més enllà d'un concert". "Parlem d'un artista top amb una banda espectacular", ha reblat.

Un cap Roig ple

El de Woody Allen ha estat un dels concerts que ha omplert. S'ha de tenir en compte que el del músic nord-americà ha estat un dels espectacles més cars dels que ofereix el festival. En concret les entrades anaven entre els 100 i els 140 euros.

En general però, les localitats s'estan venent amb rapidesa. De fet, en onze dels 26 concerts programats pel festival ja s'han esgotat. Un dels que ha aixecat més expectació i el primer en què es van exhaurir les entrades és el de la cantautora nord-americana Norah Jones que visitarà Cap Roig el 29 de juliol.

En aquest sentit, Guiu s'ha mostrat "molt satisfet" del ritme d'entrades venudes i considera que Cap Roig "s'ha consolidat com un festival eclèctic" que porta públic de tots els tipus. El director de Cap Roig, ha comentat que "ara toca gaudir el festival", però que reconeix que no ja pensa en el de l'any vinent.