06 de juny de 2017
06.06.2017
40 Años
40 Años
Roses

Visita guiada i 'Document del Mes' per commemorar el Dia Internacional dels Arxius

Presenta un inventari de la documentació de l'Ajuntament datat de l'any 1931

06.06.2017 | 11:33

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Arxius (9 de juny), l´Arxiu Municipal de Roses presenta en el seu apartat web 'El Document del Mes' d´aquest juny, un inventari de la documentació de l´Ajuntament datat de l´any 1931. Per commemorar aquesta diada, a més, l´Arxiu de Roses oferirà una visita guiada a les seves instal·lacions el mateix dia 9.

L´any 2004, en el congrés internacional d´arxius, celebrat a Viena, es va adoptar una resolució unànime de tots els participants per la qual es va demanar a les Nacions Unides la creació d´un Dia Internacional dels Arxius. Així, des de l'any 2008, 60è aniversari de la fundació del Consell Internacional d´Arxius, el 9 de juny de 1948, els arxius de tot el món celebren la seva diada. L´objectiu és visibilitzar l'existència d'aquests equipaments administratius, fonamentals per a la garantia dels valors democràtics de qualsevol societat.

L´Arxiu Municipal de Roses s´afegeix a aquesta commemoració doblement. D´una banda, amb la realització d´una visita guiada de les seves instal·lacions oberta al públic, que tindrà lloc divendres 9 de juny, a les 12 h. D´altra banda, l´Arxiu Municipal ha dedicat el "Document del Mes" que dóna a conèixer mensualment a la web municipal, a l´Inventari de l´any 1931 de la documentació de l´Ajuntament de Roses, considerat el primer intent seriós de sistematització de la documentació de l'arxiu municipal rosinc.

Aquest inventari, redactat pel secretari municipal, senyor Josep Casademont, el setembre de 1931, s'organitzava a partir de l'agrupament de la documentació en diverses seccions, tals com: Amillaraments, Recomptes de Ramaderia, Repartiments de la Contribució Territorial, Registre Fiscal d'Edificis i Solars, Matrícules, Patents d'Automòbils, Impostos, Llibres d'Actes de l´Ajuntament, Pressupostos i Comptes Municipals, Expedients de Quintes, Cementiri Municipal? A més a més, al final de l'inventari s'esmentaren els béns mobles que hi havia a l'Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema