La Fundació Gala-Salvador Dalí i el Centre d'Estudis Visuals de la Universitat de Pequín (CVS) han signat un conveni marc de col·laboració aquest dimecres a les 11 del matí. Per part de la Fundació Dalí, el responsable de rubricar l'acord ha estat el seu gerent, Joan Manuel Sevillano, i per part del CVS de la Universitat de Pequín, el seu director, LaoZhu (ZHU Qingsheng), professor de la Universitat de Pequín i president de CIHA (the International Association of Art History). La signatura s'ha celebrat a la seu de l'Institut Cervantes Pequín en presència de la consellera cultural de l'Ambaixada d'Espanya a Pequín, Glòria Mínguez Ropiñón, i la directora de l'Institut Cervantes Pequín, Inma González Puy.

L'objectiu del conveni és crear un marc ben definit de col·laboració estreta i estable a llarg termini entre les dues institucions, que permeti promoure l'art de Salvador Dalí a la Xina mitjançant el desenvolupament d'activitats culturals i el coneixement de l'obra del Mestre entre el públic xinès. Així mateix, permet recolzar l'activitat divulgativa del CVS a Europa.

Aquest és un acord d'importància estratègica per a la Fundació perquè suposa un primer pas en l'establiment d'aliances amb un soci de primer nivell acadèmic i de gran reconeixement a la Xina, idoni per consolidar la missió acadèmica i divulgativa de la figura i l'obra de Salvador Dalí al país. L'acord permetrà desenvolupar diversos projectes, actualment en vies de discussió, i contribuirà a crear un entramat de col·laboradors que serviran de punt de suport per a l'activitat general de la nostra Fundació a la Xina i com a enllaç entre la Xina i Europa, en suport a la missió divulgativa del CVS.

El primer projecte consistirà en la traducció i interpretació del catàleg raonat de l'obra pictòrica de Salvador Dalí al mandarí i el seu accés al públic xinès. Per això el Centre d'Estudis Visuals col·laborarà amb les facultats de Filologia Hispànica i l'Escola de Traductors de la Universitat de Pequín per optimitzar la traducció i contextualitzar el contingut, facilitant així la millor comprensió de l'obra de Salvador Dalí. Cal subratllar que el catàleg raonat és un dels majors projectes acadèmics de la Fundació a què s'han dedicat recursos importants al llarg dels últims anys. Avui dia està publicat en Castellà, Català, Anglès i Francès. És universalment accessible a través del web de la Fundació Dalí. Ho serà igualment en la versió en mandarí.

La c

ol·laboració de l'Ambaixada d'Espanya i l'Institut Cervantes

L'esdeveniment s'ha celebrat a la seu de l'Institut Cervantes Pequín i ha comptat amb el seu suport, així com amb la coordinació de la Conselleria de Cultura de l'Ambaixada d'Espanya a Pequín.