13 de abril de 2017
13.04.2017
40 Años
40 Años
Figueres

Figueres programa una desena d'actes per Sant Jordi

La biblioteca celebra la 5a Revetlla amb vuitanta autors i hi haurà un centenar de parades a la Rambla

13.04.2017 | 13:21
Enguany Sant Jordi cau en diumenge

Més d'un centenar de parades de roses i llibres participaran a la diada de Sant Jordi a la Rambla de Figueres, el diumenge 23 d'abril. Aquesta festa anirà precedida per la celebració de la 5ª Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca Fages de Climent que es farà el divendres previs, el 21 d'abril, i reunirà una vuitantena d´autors i autores locals. L´acte comptarà amb un recital musicoliterari amb l´actor i rapsode Joan Massotkleiner, acompanyat a l´arpa per Anna Godoy, que inclourà textos d´escriptors empordanesos com Carles Fages de Climent, Anglada, Josep Pous i Pagès o Josep Pla, amb un tancament que homenatjarà a la sardana en l´any en què Figueres n´ostenta la capitalitat; i finalitzarà amb un brindis literari.

L'Ajuntament de Figueres, amb la participació del teixit associatiu de la ciutat, ha organitzat durant tres dies (el 21, 22 i 23 d´abril) una desena d´activitats culturals per celebrar Sant Jordi, des de propostes teatrals i musicals, fins a concursos de llengua o lectura de poemes i recitals.

A la Rambla de Figueres s'hi podran trobar, durant tot el dia, fins a 108 parades de llibreries, floristeries, escriptors i entitats de la ciutat, que es trobaran repartides per part central de la Rambla i laterals. Durant la diada, la major part d´activitats es concentraran a la placeta baixa de la Rambla, on també hi haurà ubicada una parada de llibres de l´Ajuntament amb venda de volums i col·leccions d´edició municipal.

A les 11 del matí, a la placeta baixa de la Rambla, tindrà lloc l´Hora del conte Sant Jordi i altres llegendes populars catalanes, a càrrec de Joan Boher. A continuació, a les 12 h, hi haurà audició de sardanes a la plaça de l'Ajuntament amb la Cobla Foment del Montgrí. A les 17.30 h, la Jove Orquestra Versatile de l'Escola de Música del Casino Menestral Figuerenc oferirà un concert a la placeta baixa de la Rambla. Tot seguit, a les 18 h, el Teatre Municipal El Jardí acollirà l'obra 'Infàmia', escrita i dirigida per Pere Riera, interpretada per Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Mar Ulldemolins i Francesc Ferrer. Mitja hora més tard, a les 18.30 h, tindrà lloc la lectura de poemes d'arreu del món 'A tota veu'.

El 21 d'abril, al Museu de l'Empordà, també se celebrarà segona edició del Gran Dictat, una activitat oberta a tothom que posarà a prova els coneixements de llengua en un joc divertit d'escriure paraules soltes correctament, amb premis per als guanyadors. Del 18 al 23 d´abril tindrà lloc l´onzena Fira d´Intercanvi de Llibres de Segona Mà en català al vestíbul de la Fundació Clerch i Nicolau, seu de l´Oficina de Català de Figueres.

El programa d'activitats es completa amb l'obra teatral 'Acorar', escrita i interpretada per Toni Gomila, i dirigida per Rafel Duran, que tindrà lloc el dia 22 d'abril a la Sala La Cate, a les 9 del vespre.

L'alcaldessa de Figueres Marta Felip, destaca la bona feina que fan totes les entitats que organitzen activitats per la diada de Sant Jordi, i afirma que la Revetlla Literària és una de les propostes més especials que la Biblioteca organitza acollint els autors locals per celebrar junts Sant Jordi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook