El polític i catedràtic d'història contemporània de la Universitat de Girona, el Dr. Joaquim Nadal, ha fet donació a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres de diversos llibres d'història de l'art escrits per l'historiador, professor i crític d'art figuerenc Joan Subias i Galter.

Nadal ha escrit una biografia de Subias (Figueres, 1897- Barcelona, 1984) i al llarg dels darrers mesos ha consultat els dietaris i correspondència de la Biblioteca Popular de Figueres i altres documents del fons local, com ara programes de fires i altra documentació conservada al fons de la biblioteca.

El donatiu va tenir lloc el passat divendres 20 de maig en una trobada en la qual va ser-hi present el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Alfons Martínez, i la directora de la Biblioteca, Nati Vilanova, que van acompanyar Nadal en la seva visita.

El regidor valora com una doble bona notícia la recuperació de la memòria de Joan Subias i Galter i, al mateix temps, l'increment del fons bibliogràfic de la biblioteca amb les obres d'aquest historiador, les quals són difícils de trobar actualment.