El ple municipal de Roses celebrat aquest dilluns va aprovar la signatura d'un protocol entre l'Ajuntament i el Ministeri de Foment, que té per objecte la realització de la segona fase de les obres de rehabilitació al Castell de la Trinitat. En base a aquest acord, el ministeri aportarà el finançament necessari per dur a terme els projectes d'accessibilitat i funcionalitat de la fortificació.

La segona fase de rehabilitació objecte d'aquest acord preveu millorar, d'una banda, la funcionalitat del castell i, de l'altra, l'accessibilitat, plantejant un recorregut i nous serveis adaptats a les persones amb mobilitat reduïda. Amb l'aprovació del protocol, el consistori podrà ja encarregar el projecte on es definiran les actuacions concretes a realitzar.

El conveni és fruit del compromís adoptat per la ministra de la Vivienda, Beatriz Corredor, durant les trobades i converses mantingudes amb l'alcaldessa de Roses. En base a ell, s'estableix que el Ministeri de Foment assumirà el finançament i execució de les obres (per l'import que es pressupostarà en el projecte), mentre que el consistori es farà càrrec de la redacció del mateix i de la direcció d'obres.

Les obres completaran el procés de rehabilitació de la fortalesa, que ja han representat una inversió total d'1,7 MEUR, aportats íntegrament per l'administració de l'Estat a través dels ministeris de Foment i d'Habitatge.

Amb la finalització i entrega d'aquestes obres, el Castell de la Trinitat va obrir les seves portes al públic el passat 23 de desembre, moment a partir del qual rosincs i visitants poden accedir a aquesta construcció defensiva del segle XVI, un dels llegats més importants del seu patrimoni i protagonista destacat en els fets d'armes més rellevants de la història de Roses i del conjunt de Catalunya al llarg de l'època moderna.