Concentració de suport als atropellats per dos guàrdies civils en una protesta a Sant Climent

La Iaeden, que s'ha personat com a acusació particular, donarà suport als afectats que han estat citats a declarar

Els afectats participaven en una acció contra el parc eòlic Galatea

Els Mossos amb el cotxe implicat.

Els Mossos amb el cotxe implicat. / ACN

Empordà

Empordà

Iaeden-Salvem l'Empordà ha convocat una concentració de suport a les persones que, durant una concentració per part d'uns agents de la Guàrdia Civil, van ser atropellades. Serà aquest dimarts a les deu del matí davant els Jutjats de Figueres, on els afectats per l'atropellament han estat citats a declarar. L'entitat hi serà "perquè aquesta agressió al dret de manifestació no pot quedar impune". "Ens hem personat com a acusació particular per haver-nos vulnerat el dret a la manifestació i haver posat en risc als assistents de la mobilització".

Els fets van passar durant les protestes contra la macro central eòlica Galatea i els projectes que es volen implantar a l'Albera. Va ser el 6 de desembre, quan es va fer un tall intermitent de la carretera a Sant Climent Sescebes. Una protesta que, remarquen, es va fer amb els permisos de Trànsit dels Mossos.

Els cotxes se'ls feia aturar deu minuts per després deixar-los passar. Segons expliquen, una parella d'agents de la Guàrdia Civil "no van voler respectar el dret a la manifestació i, amb una actitud violenta, van forçar el pas envestint manifestants amb el vehicle". "Els agents dels Mossos d’Esquadra presents a la mobilització els van aturar, però aquests van acabar marxant desobeint l’ordre de l’autoritat present", diuen en un comunicat. La policia va aixecar acta dels fets i el cas va arribar als jutjats.