EL TEMPS

Alerta per l'arribada de pluges intenses aquest dilluns a l'Alt Empordà

Les precipitacions podrien anar acompanyades de calamarsa o pedra

El Meteocat també ha alertat que el dimarts s'esperen onades de més de 2,5 metres d'altura al litoral altempordanès

Pluges a Figueres, en una imatge d'arxiu.

Pluges a Figueres, en una imatge d'arxiu. / Santi Coll

Empordà

Empordà

Després del pas de la borrasca Louis aquest cap de setmana, que va causar retencions durant el dissabte a la tarda en l'AP-7 a causa d'una forta calamarsada, la inestabilitat seguirà present a l'Alt Empordà i a la resta de les comarques gironines durant aquesta setmana.

La causant de la inestabilitat d'aquests dies serà una nova borrasca atlàntica, Mónica, que ha fet saltar les alarmes al Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). Aquest diumenge, es va emetre un avís de situació meteorològica perillosa per intenses pluges a diversos punts del territori. L'avís estarà vigent des del dilluns a les 13.00 hores fins a la matinada del dimarts, és a dir, tota la tarda i nit del dilluns 26 de febrer.

L'Alt Empordà és una de les zones on està activada l'alerta. S'esperen precipitacions de més de 20 mm en 30 minuts. L'avís està actiu també a les comarques de la Selva, Gironès, Baix Empordà, Pla de l'Estany i la Garrotxa.

Segons el Meteocat, tant a l'Alt Empordà com a la resta de comarques de Girona, la precipitació anirà acompanyada de tempesta i, en alguns casos, calamarsa o pedra tova a partir de la tarda de dilluns, com ja va passar durant la tarda del dissabte.

Onades de més de 2,5 metres

El Meteocat també ha alertat que el dimarts a la Costa Brava nord, a l'Alt Empordà, s'esperen onades de més de 2,5 metres d'altura, amb una mar de fons de component nord.

El dimecres l'avís s'estén cap a la comarca del Baix Empordà, arribant fins al Cap de Begur, amb possibles onades de fins a 2,5 metres també.