Mor un submarinista a la costa de Roses

La víctima mortal tenia entre 40 i 50 anys i els sanitaris el van intentar reanimar però les maniobres no van prosperar

Agents del Servei Marítim de la Guàrdia Civil, en una foto d'arxiu.

Agents del Servei Marítim de la Guàrdia Civil, en una foto d'arxiu. / Basili Gironès

Eva Batlle

Un submarinista va morir aquest dissabte al migdia a la costa de Roses. La víctima mortal tenia entre 40 i 50 anys, és de nacionalitat espanyola i de la província de Lleida. La policia judicial de la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec del cas.

El tràgic succés es va produïr cap a la una de la tarda, la víctima havia sortit amb uns amics a fer submarinisme i quan es trobava fent immersió a uns 200 metres de la costa s'hauria adonat que tenia algun problema amb l'equipament. Per aquest motiu, va pujar ràpidament a la superfície. Arran de la maniora, es va començar a trobar malament, indiquen fonts policials.

Des de l'embarcació van alertat els efectius d'emergències (SEM, Salvament Marítim, Bombers i Guàrdia Civil) perquè es dirigissin a la zona. L'home estava viu quan va pujar a la superfície però el seu estat va empitjorar.

Els Bombers el van treure de dins de l'aigua i l'home va ser atès pels sanitaris del SEM que el van intentar reanimar. Aquests però malgrat els esforços -hi van estar una mitja hora fent-li maniobres- no van prosperat. Es va certificar la mort i l'home va ser traslladat fins al port i posteriorment, a l'Institut de Medicina Legal i Forenses de Girona.

La policia judicial de la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec dels fets que consideren accidentals. Tot indica que no ha pogu fer bé la descompressió quan ha pujat a la superfície i això ha fet que el succés acabés de forma tràgica.

La víctima portava el seu propi equipament d'immersió i no es trobava en una sortida organitzada per cap empresa especialitzada de la zona.

Subscriu-te per seguir llegint