Energies renovables

Més de 40 expositors, xerrades i totes les novetats de la mobilitat sostenible: així serà la fira del canvi energètic de Figueres

L'IMPULSA tindrà lloc els dies 29 de febrer, 1, 2 i 3 de març, a la zona firal

Presentació de la fira IMPULSA.

Presentació de la fira IMPULSA. / Ajuntament de Figueres

Emporda.info

Figueres ha presentat la primera edició de l'IMPULSA, la fira del canvi energètic, que tindrà lloc els dies 29 de febrer i 1, 2 i 3 de març, a la zona firal. Estarà dedicada, concretament, a les energies renovables, l'eficiència energètica i la mobilitat sostenible, i comptarà amb la presència de més de 40 expositors i 10 organismes col·laboradors. Són Diputació de Girona, Cambra de Comerç de Girona, PIMEC Girona, ADICAE, FEGICAT (Federació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya), FISERSA, API Girona, Gremi d’Instal·ladors de Girona, Gremi de promotors i constructors de Girona i Col·legi d’Administradors de Finques de Girona.

La fira està organitzada per l'Ajuntament de Figueres, Institut Català d’Energia (Generalitat de Catalunya), Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, amb el suport de la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Girona, PIMEC, ADICAE, Gremi d'instal·ladors de Girona i el gremi de promotors i constructors de Girona.  

Ordenar els conceptes de transició energètica

IMPULSA és una fira que vol ordenar els conceptes de transició energètica, i posar en coneixement del teixit productiu i del públic general totes les opcions que tenen disponibles per tal d'aconseguir la transició. En aquest sentit, l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha destacat durant la presentació que la fira «és una mostra de l’aposta de la ciutat per les energies renovables i per caminar, teixint sinergies, amb entitats, institucions, organismes i empreses cap a un futur més sostenible, conscienciant també a la ciutadania que el canvi energètic és cosa de tots».

«És una mostra de l’aposta de la ciutat per les energies renovables»

Jordi Masquef

— Alcalde de Figueres

Per la seva banda, la directora de l’Institut Català d’Energia, Marta Morera, ha recordat que la transició energètica «va molt més enllà» de posar plaques d’autoconsum a les teulades i d’utilitzar el vehicle elèctric. «Es tracta de transformar el model energètic per posar les persones al centre, de manera que puguin generar i gestionar la seva energia. I la Fira IMPULSA és important perquè ajudarà a acostar aquest canvi de model cap al qual avança Catalunya a les persones i a les empreses, que són qui l’ha de fer possible», ha remarcat.

Així mateix, el president del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, Joaquim Daura, ha destacat que «aquesta fira és important perquè aproparà a la ciutadania i a les empreses la transició energètica, un repte de tots. L’energia ha d’estar entesa en diferents dimensions: energia diversa, descentralitzada, digital i democratització de l’energia». Finalment, el conseller comarcal de Sostenibilitat, Joan Fuentes, ha recordat que des del Consell Comarcal es manté una aposta ferma vers el canvi energètic, «ja sigui aprovant projectes d’autoconsum solar», o bé «fomentant accions formatives i d’assessorament als municipis».

«La fira ajudarà a acostar aquest canvi de model cap al qual avança Catalunya a les persones i a les empreses, que són qui l’ha de fer possible»

Marta Morera

— Directora de l’Institut Català d’Energia

[object Object]
  • ZONA D'EXPOSICIÓ INTERIOR: Gran carpa de 1600 m2. on hi haurà diversos estands, una zona de b2b i trobada empresarial i una zona de conferències.
  • ZONA D'EXPOSICIÓ EXTERIOR: Més de 5000 m2. dedicats a la mobilitat sostenible, on podrem conèixer les novetats dels cotxes elèctrics o híbrids, la mobilitat sostenible. 
  • ZONA D'OCI: A la part exterior es podrà gaudir d'una zona amb food truck. A més, allà s'hi realitzaran demostracions i alguna actuació de petit format.
  • CENTRE INTEGRAT FERRAN SUNYER: A les sales de conferències del Centre Intregrat Ferran Sunyer es podran veure ponències i presentacions durant tots els dies de la fira.
  • EDIFICI FISERSA: A l'auditori de l'empresa pública FISERSA es realitzaran jornades de la fira.