La companyia italiana Plenitude s’uneix als promotors del Parc Tramuntana del Golf de Roses

La firma arriba a un acord per a «avançar en el desenvolupament de projectes d’eòlica marina»

Emporda.info

La companyia italiana Plenitude ha arribat a un acord amb BlueFloat Energy i Sener Renewable Investments, promotors de Parc Tramuntana, per a unir-se a la seva aliança estratègica per a avançar en el desenvolupament de projectes d’eòlica marina a Catalunya i a la resta de l’estat.

Segons detallen els promotors a través d’un comunicat, Plenitude comparteix «l’enfocament únic» de desenvolupament de projectes promogut per BlueFloat Energy i Sener Renewable Investments, i que «aspira a integrar consideracions mediambientals i socials en el disseny dels projectes per a integrar-los en sintonia amb les comunitats locals».

La firma italiana Plenitude, companyia controlada per Eni, és present en 15 països de tot el món amb un model de negoci que integra la producció d’electricitat a partir d’aproximadament 3 GW de capacitat energètica procedent de fonts renovables, la venda d’energia i solucions energètiques a uns 110 milions de clients europeus, i una xarxa de gairebé 20.000 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. 

A Espanya, Plenitude gestiona 430 MW d’energia solar fotovoltaica i eòlica terrestre en operació, 1 GW de projectes en construcció i més de 2 GW de projectes en desenvolupament. L’empresa també gestiona una xarxa de punts de recàrrega de cotxes elèctrics i proporciona electricitat i serveis energètics a més de 300.000 clients al país.

«Una passa endavant»

Amb aquest acord, Carlos Martín, CEO de BlueFloat Energy, un dels promotors del Parc Tramuntana, considera que «els nostres projectes donen una passa endavant important» i a més «consoliden la nostra posició de lideratge en el sector eòlic marí al nostre mercat».

Per la seva banda, Stefano Goberti, CEO de Plenitude, assegura que«gràcies a aquest acord reforcem la cartera de projectes eòlics marins». «El creixement del sector de les renovables és clau en l’estratègia de Plenitude», afegeix.

Segons Sergi Ametller, director d’eòlica marina de Sener i directiu de Parc Tramuntana, «les tres companyies compartim un clar compromís per implementar projectes eòlics marins de manera sostenible i equitativa, com venim fent amb Parc Tramuntana al Golf de Roses». «Amb Plenitude reforcem el nostre compromís amb l’Empordà i la transició energètica a Catalunya», conclou.