Educació

L’escola Amistat de Figueres genera consciència per evitar els abusos sexuals

 S'ha realitzat una formació impulsada per l’associació Vicki Bernadet

Moment de la formació.

Moment de la formació. / Escola Amistat

Emporda.info

L’alumnat de 4t i 6è de l’escola Amistat de Figueres ha realitzat una formació impulsada per l’associació Vicki Bernadet per a treballar la prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors comesos en l’àmbit familiar i el seu entorn de confiança. La sessió va tenir lloc el 12 de gener, quan, a través de contes i activitats didàctiques, els infants van poder aprendre què són els abusos sexuals i com actuar en cas de patir-los.

En aquest sentit, l’objectiu d’aquesta formació era el de trencar el “cercle de silenci” perquè les víctimes deixin d’avergonyir-se, de sentir-se culpables, trobin la força suficient per demanar ajuda i perquè se’n pugui parlar sense secretismes ni tabús. “La voluntat és caminar amb la societat cap a un demà en el que els nens i les nenes no pateixin abusos sexuals", expliquen des de l'escola.

Val a dir que la formació està lligada amb el Club dels Valents del model dialògic de convivència de l’escola. I és que el centre es reivindica com un espai segur i protegit d’agressions. "Per això es denuncia sempre qualsevol agressió, s’aïlla a l’agressor i s’ajuda a la víctima", apunten.