POLÍTICA

Josep Maria Cervera renuncia a l'alcaldia del Port de la Selva i cedeix el càrrec a Lídia Ferrer

Si tot va bé, el canvi es farà efectiu el proper ple del divendres 19 de gener

És el segon relleu en una alcaldia d'aquest mandat a l'Alt Empordà, després que Olga Carbonell (Sant Cliement Sescebes) hagi renunciat al càrrec aquesta mateixa setmana

Josep Maria Cervera, en una imatge d'arxiu.

Josep Maria Cervera, en una imatge d'arxiu. / Tatiana Pérez.

Emporda.info

Josep Maria Cervera deixarà de ser alcalde del Port de la Selva el pròxim 19 de gener després de renunciar formalment al càrrec i també a l'acta de regidor aquest divendres 12 de gener. L'actual primera tinenta d'alcaldia i regidora de Cultura, Lídia Ferrer, serà qui assumirà la responsabilitat d'alcaldessa de la localitat. Cervera ja va anunciar que aquest seria el seu darrer mandat i que tenia la intenció que Ferrer el rellevés en algun moment de la legislatura. Finalment, aquest canvi s'ha produït mig any després de l'inici del mandat

Inicialment, però, es pretenia que el relleu fos efectiu l'estiu del 2024, però el fet de ser diputat a Madrid per Junts per Catalunya i "la conjuntura actual" ha fet avançar el traspàs, segons ha explicat Cervera en un comunicat que ha emès l'Ajuntament del Port de la Selva. L'encara alcalde portava tres mandats seguits i aquest era el quart que iniciava com a alcalde. Com a regidor ho era des de 1995.

Altres relleus en alcaldies de la comarca

A l’Alt Empordà hi ha altres relleus previstos per aquest mandat.  A Lladó, per exemple, Quim Tremoleda (ERC) ja va proposar un tàndem electoral amb la voluntat de cedir l’alcaldia al cap d’uns mesos. Si no hi ha cap contratemps, l’alcaldable serà Jordi Puig.

Així mateix, la fins ara alcaldessa de Sant Climent Sescebes, Olga Carbonell, ha fet efectiva la seva renúncia al càrrec i a l'acta de regidora en el transcurs del ple celebrat aquest dilluns 8 de gener al vespre. El seu lloc l'ocupa ara, de manera provisional, el primer tinent d'alcalde, Marc Sala, qui optarà al càrrec en la sessió extraordinària que se celebrarà pròximament.

Segueix l'actualitat comarcal

TEMES