MEDI AMBIENT

Les confraries de l'Alt Empordà inicien la veda en la pesca d'arrossegament

L'aturada biològica d'enguany, que s'allarga del 15 al 24 de març, és de 50 dies hàbils

Port de Roses.

Port de Roses. / Mairena Rivas

Emporda.info

Les confraries de Roses, Llançà i Port de la Selva han iniciat aquest dilluns, 15 de gener, la veda en la pesca d'arrossegament. La parada s’allargarà fins al 24 de març.

Paral·lelament, algunes confraries gironines ja han començat la veda. Els primers a començar l'aturada són els pescadors de les confraries de Palamós i de Blanes. En el primer cas, faran la veda en dues parts, la primera d'entre l'1 de gener i el 3 de març i la segona entre el 15 i el 25 d'abril. En el cas de Blanes també van aturar l'activitat el primer dia de gener i estaran amarrades fins al 17 de març.

En total, seixanta-quatre embarcacions d’arrossegament de les diferents confraries de pescadors del litoral gironí entraran en període de veda. Aquest any, s’ha acordat que la parada biològica sigui de cinquanta dies hàbils, una de les mesures que es contempla en el pla plurianual per a la pesca demersal a la Mediterrània occidental i obligatòria per a totes les embarcacions de pesca de profunditat de Girona. Es tracta d'un compromís del sector primari per "la cura i la protecció del mar Mediterrani", tal com explica el president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona, Antoni Abad.