La Fundació dels Oficis divulgarà l’FP a la comarca amb un camió itinerant

El quart Saló dels Oficis se celebrarà del 12 al 14 de març al Recinte Firal de Figueres

El tràiler divulgatiu de la Fundació dels Oficis cedit pel Grup Padrosa. | FUNDACIÓ DELS OFICIS

El tràiler divulgatiu de la Fundació dels Oficis cedit pel Grup Padrosa. | FUNDACIÓ DELS OFICIS / SANTI COLL. FIGUERES

Santi Coll

Santi Coll

L’aposta per la Formació Professional a l’Alt Empordà és seriosa i així s’ha demostrat en la recent jornada de promoció celebrada a Figueres i que ha estat organitzada per la Fundació dels Oficis i la Cambra de Comerç de Girona. L’acte ha tingut com a escenari l’institut Narcís Monturiol, pioner a la comarca.

La taula de ponents de la jornada  de promoció de la Formació Professional. | FUNDACIÓ DELS OFICIS

La taula de ponents de la jornada de promoció de la Formació Professional. | FUNDACIÓ DELS OFICIS / SANTI COLL. FIGUERES

Durant la sessió, es va donar a conèixer el contingut i la nova localització del Saló dels Oficis, un esdeveniment plenament consolidat i que s’ha convertit en un referent divulgatiu per a la resta de Catalunya. Una de les grans novetats anunciades per la Fundació dels Oficis ha estat la posada en marxa, pròximament, del Tràiler de l’orientació, una experiència que compta amb la implicació directa del Grup Padrosa i que té com a objectiu acostar totes les opcions que ofereix la Formació Professional als alumnes de tots els instituts de la comarca.

«Aquest vehicle està destinat als alumnes de primer i segon d’ESO per a mostrar-los els diferents camins que poden emprendre, si volen escollir un cicle formatiu, un cop acabin l’etapa secundària. Hem cregut que, encara que en aquests cursos són molt joves, és una bona manera de començar a proposar-los sortides formatives amb futur», assenyala Meritxell Garrido, directora de la Fundació dels Oficis.

El Tràiler de l’orientació estarà ubicat en un remolc de transport que en el seu moment va servir per acollir l’exitós Mobilab que la Fundació del Museu de la Tècnica de l’Empordà va fer itinerant per molts pobles i ciutats al costat de la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia (FECT) i el Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Anna Sayeras, directora del Museu, explica que el Tràiler de l’orientació «neix amb la voluntat d’ajudar a la formació de tota la gent que ho necessita i, sobretot, als joves. Sobre rodes és més fàcil arribar a tot arreu» i argumenta que «el Saló dels Oficis ha tingut un èxit contrastat, però amb això no n’hi ha prou. A totes les empreses ens falten treballadors formats. Tant Garrido com Sayeras argumenten que amb el camió «també volem cridar l’atenció als adolescents, que vegin que el seu futur ens preocupa i que tenim propostes formatives per a ells».

«Avancem amb un objectiu comú»

Meritxell Garrido fa una valoració «molt positiva» de la recent jornada de promoció de la FormacióProfessional. «Vam comptar amb la participació d’un centenar de persones, representants d’empreses i dels instituts de la comarca. Avancem amb un objectiu comú», diu. La Fundació treballa ara en l’organització del quart Saló dels Oficis, que es farà del 12 al 14 de març en el Recinte Firal i al centre Ferran Sunyer. «Posarem l’accent en l’orientació cap als estudiants, les empreses faran demostracions i, de gener a març, portarem a terme una dinàmica prèvia als centres», afegeix.